Сергей Станишев: Само с молитва не става

  • 04 май 2013 13:11

  • 3914
  • 47
Сергей Станишев: Само с молитва не става
© булфото

След мрачно време винаги идва по-светъл ден. Това е кръговратът на живота. Най-голямото ми съмнение за България е може би, че вярата на много хора е разколебана, много хора са отчаяни, заяви по Дарик председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Много разколебани българи има. А трябва да има вяра, че можем да направим по-добро бъдеще за страната и за всеки един българин. Следвам принципа, че само с молитва не става", добави Станишев. Той подчерта, че се е разкайвал за много неща, които е могъл да направи по-добре, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП

„Вижте в какво се превърна държавата ни, в каква полицейщина, а това се връща срещу тези, които правиха това", заяви Станишев и напомни за принципа, че който нож вади от нож умира. Лидерът на БСП изтъкна, че държавата принадлежи на хората, а не на някого, който има мандат 4 години.

„Управниците ни живяха с убеждението, че държавата им принадлежи и че всички хора трябва да ги слушат", допълни Станишев. Той коментира, че българите са изморени от омраза и че за да се развива държавата, трябва да има някаква посока и последователност. Председателят на социалистите напомни, че имахме управление, което затегна коланите на хората, а разпусна своите колани. Много вярвам, че на 12 май българите ще преодолеят страха", подчерта Станишев. Той заяви, че по време на криза най-важно е да бъдат защитени тези хора, които не могат да си помогнат сами. Държавата трябва да натовари в една лодка в тези бурни води децата на България. Страшно е, катастрофа е, че се раждат толкова малко деца и има толкова гладни деца, каза Станишев.

Лидерът на БСП е убеден, че България се нуждае от системна политика и работни места. „За 4 години 400 000 работни места бяха заличени. България не се нуждае от месии със сигурност. Защото няколко пъти вече избираме месия, който вярваме, че ще ни оправи, а той оправя свои някакви лични неща, но не за общото благо. Най-хубавата система е демокрацията и възможността властта да се контролира", заяви Станишев.

Той посочи, че най-много осъжда лицемерието, което подвежда хората, което е тежка лъжа и измама. „Най-много ще настоявам за ангажиментите за радикална икономическа промяна, за възстановяване на социалната държава и свободата на България, с това компромис няма да направя с никого, нито за коалиция, нито за нищо", категоричен е лидерът на БСП.

„Не приемам горделивостта, защото това е самозабрава. През последните години наблюдавах една власт, която от горделивост се самозабрави", каза Станишев. Той е убеден, че България не се нуждае от месия. "България се превърна в страна, където властта командва всички и не се отчита пред никой. Това трябва да се промени", смята Станишев.

На въпрос защо нашенецът не е щастлив, той отговори: "Българинът не е щастлив, защото неговият живот е сведен до ежедневното оцеляване. Когато хората са докарани до мизерия, те нямат сили да бъдат достатъчно свободни. Това е най-добрата среда за промиване на мозъци".

„Най-лесно се манипулират хората, когато се втълпява едно и също нещо от сутрин до вечер. Когато хората не са достатъчно спокойни за своето битие, не могат да мислят свободно", добави Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според него е нужна много голяма вътрешна сила, за да постигнеш щастие само с едно синапено зърно. „Как да е щастлив човек, когато детето му е гладно или когато не може да го изпрати на училище", добави Станишев.

„Винаги съм готов да отстъпя пред силата на аргументите, пред силата за стремеж за нещо добро, никога пред арогантната сила, която не е на страната на истината и доброто. На децата принадлежи бъдещето, за съжаление в България миналата година бяха родени само 60 000 деца, през 2008 година бяха родени 85 000 деца. Това е най-тежката прогноза. Ние българите сме родители до последния ден", заяви още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3914 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
Великия

2013.05.08 | 23:04

47
Ама тоя е направо e психясъл , кви са тия призиви бе смешник , да не си въобразяваш че си на Априлския пленум преди 60 години , летиш в открития Космос бе тъпак....

2013.05.08 | 23:00

46
Сергей Станишев: Само с молитва не става Така е другарю станишев, трябва некое компруматче да занесем,требва некоя измамичка да скройм, требва по ония да плюем, а не се гледаш кво лайноси

2013.05.08 | 20:33

45
Вярвам ви другарю станишев затова ще гласувам за вас с БЮЛЕТИНА С №15!!!
N/A

2013.05.07 | 20:06

36
Благодаря, че ми каза с кой номер са ГЕРБ в бюлетината, че всякакви сополи пръснаха милиони за реклама по телевизията, само на ГЕРБ не видях предизборен клип.... което ми напомня, че и на Бентли не съм виждал реклама, докато разните дачии и грейт уол яко спамят. Явно някои неща се рекламират сами.
номиниран

2013.05.08 | 20:33

44
напред за социализм и комунизм
123

2013.05.07 | 20:08

43
На 16 април 1925 г. катедралата "Света Неделя" в София става арена на една от най-трагичните драми в историята на България. Военната организация на БКП (сега БСП) организира жесток терористичен акт - поставят взривно устройство в югозападния купол на храма. При опелото на убития запасен генерал Коста Георгиев в храма присъствали всички министри, много генерали и офицери, държавни и политически дейци, както и много граждани. Очаквало се и пристигането на цар Борис III, който малко закъснял. Опелото извършвал лично Софийският митрополит Стефан, когато мощен взрив разрушава голяма част от покрива и част от южната храмова стена. Убити са общо 193 души, а ранени - около 500. Загиват военни,командвали боевете при Дойран, за да бъде България, а те гадните комунисти ги взривиха. Само този терористичен акт е предпоставка за забрана на терористическата групировка бкп-бсп. Шайка мързеланковци, които искат всичко на аванта. Как да ги погледнеш,гниди. Така след 9-ти 44год. избиват още 820 000 човека - и то зощото били по-умни от тях, и знаели по-вече от тях.
Буко Баламата

2013.05.06 | 11:49

5
Бата мата. Ти по зли от Сталин ги изкара. При 5 милиона население по онова време. Всеки пети затрит. Я махни една нула.

2013.05.07 | 20:08

42
Много е смешно комунист да говори за молитви...Още по-смешно ми става когато ги видя тея жалки комунистически подлоги да се бутат първи в църквата и да палят най-големите свещи!Ако си мислят,че така ще си спасят душите...
Боздуган

2013.05.07 | 20:07

41
СЪД , а не власт за тези 2 банди - ГЕРБ и БСП !!!ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
хитко

2013.05.07 | 20:07

40
Не само съд ,а присъди за затвор и конфискация на имущество и пари за ръковоствата на двете бандитски шайки БСП и ГЕРБ!Отврат.
Sadiata

2013.05.07 | 20:07

39
Bokluk dolen kva molitva ti si izchadie ot Ada .Oporochen si otvsqkade.Ne stiga che te mushkat v gaza i si gei ami lajesh kradesh i mafioti sponsorirash...kvo si mislish che naroda ne znai li a marsho grozna ?

2013.05.07 | 20:07

38
Така се случва с хора които застанат срещу мафията!!!Алексей Петров и Станишев се обединиха и видяхме резултата.Много добре видяхме във времето от къде идваха всички атаки.От „Галерия“,„Бивол" и сега лично поднесени от Станишев.Това ако не е обединение не знам кое е.
ОПТИМИСТИ

2013.05.07 | 20:07

37
Ето сега БСП като спечели изборите ще направи един хубав "програмен кабинет" тип "Любен Беров" и толкова хубаво ще стане! Орешарски ще открие от раз не 250 а половин милион работни места.Станишев ще стане шеф на ЕС ,Бизнеса ще разцъфти,Икономиката ще живне,България ще стане рай на света!Само гадните мафиоти от ГЕРБ да ги махнем,защото правят мръсно на БСПто за да дойдат хората от народа Станишев,Местан,Кунева които ще "върнат" България на гражданите и "светлото" бъдеще ще дойди!Победата вече ще се чества на 12 май а не на 9 септември!Победа другари и другарки!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини