Министър Танева: Сектор „Пчеларство" е с най-високия дял на биологично производство в страната

  • 19 март 2021 15:16

  • 535
  • 2
Министър Танева: Сектор „Пчеларство" е с най-високия дял на биологично производство в страната
© ПП ГЕРБ

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за 28 МИР-Търговище и министър на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, и кандидатът за народен представител Митко Стайков, присъстваха на откриването на предприятие за мед в село Алваново, Област Търговище.

„Емблематичното за сектор „Пчеларство" е, че той е с най-висок дял на биологичното производство в България. Близо 30% от него е органично производство. Независимо от всички трудности, секторът има чувствителен ръст на производството през 2019 г. спрямо предходната. През пандемичната 2020 г., включително и с невижданата суша в страната, нивата на производство сравнително се запазиха“, заяви министър Танева.

Тя посочи, че Национална програма по пчеларство 2020-2022 г. стартира с най-високия до сега бюджет от 22,5 млн. лв. По думите й, първите приеми по Програмата са приключили и всички договори са подписани с одобрените кандидати.

„Предложихме, във хода на разработване на Стратегическия план за новия програмен период след 2023 г., сектор „Пчеларство" да бъде подпомаган и от мярка „Агроекология и климат". Подпомагането ще е директно и в две направления", допълни земеделският министър.

Водачът на листата Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по поздрави ръководството на компанията за смелостта да инвестират в модернизация на предприятието във време на пандемия.

„За нас като правителство един от основните ни приоритети винаги е бил създаването на добри условия за бизнеса. Ако хората ни гласуват за пореден път своето доверие, ще продължим да работим и ще надграждаме условията за развитие на българския бизнес. Това ще доведе до откриване на нови работни места и осигуряване на добри доходи на трудещите се", заяви министърът на енергетиката.

Предприятието е финансирано по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства" от ПРСР 2014 – 2020 г. Инвестицията е за изграждане на стопанска сграда за първичен добив на мед и закупуване на оборудване, техника и инвентар. Финансово подпомагане е в размер на над 465 хил. лв.

 

Novini.bg
535 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тя

2021.03.20 | 22:32

2
Поредното цинично изказване. Убиват всичко традиционно, и родно тенденциозно.
Реалиста

2021.03.20 | 11:18

1
Танева иди и виж мъртвите пчели в кошерите и тогава говори.Засега и ти си номинирана за "лъжец на годината", но номинираните са много и повечето от ГЕРБ.Много лъжете.

Добави коментар

Водещи новини