Експерт: Туристическият бранш е оптимистично настроен за летния сезон

  • 17 април 2024 14:50

  • 403
  • 3
Експерт: Туристическият бранш е оптимистично настроен за летния сезон
© Pixabay

По нашите проучвания туристическият бранш е оптимистично настроен за летния сезон. Това каза за БТА Тодор Сотиров, управител на фирма "Пачуърк Агенция за комуникации", която организира изложението "Храни и напитки за туризма & ХОСТ индустрия 2024: Синьо лято".

Той допълни, че ранните записвания вървят много добре. Много хотели ще отворят за Великден и майските празници за съседите от Румъния, посочи експертът. Хотелиерите очакват добра заетост още от началото на май, разбира се, не през целия месец, но постепенно ще започне да се насища, всички от бранша се надяват през тази година по-рано да се постигне по-висока заетост, обясни Сотиров.

На изложението "Храни и напитки за туризма & ХОСТ индустрия 2024: Синьо лято", което се провежда в курорта "Златни пясъци", достигаме нивата от 2019 година, каза още той и уточни, че като изложители заетостта е 100 процента. В "Златни пясъци" участват почти 130 компании, а на 25 април в курорта "Слънчев бряг" участниците ще са над 150.

Сотиров коментира още, че на изложението има специален сектор "Хотелско оборудване, системи и технологии". Около 15 процента от всички участници са в този сектор и предлагат хотелски текстил, посуда, оборудване за кухнята, хотелска козметика и различни други услуги, свързани с хигиена и не само.

През тази година почти 20 на сто от всички участници са нови компании, които, ако не за първи, участват за втори или трети път. По думите на Сотиров те предлагат нови продукти и участват с много интересни предложения за бранша. Като пример той посочи продукти, свързани с индустриално пречистване на вода. Това са много модерни системи, които имат такъв капацитет, че цял хотел може да работи с пречистена вода. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
403 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:28

3
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­­щ­и­ ­­м­­­о­м­­и­­­ч­­­е­т­­а­­­ ­­­в­­­и­­ ­­о­­­ч­­а­к­­в­­а­­т ­­-­­­ X­1­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.04.17 | 22:16

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

2024.04.17 | 15:05

1
Експертите да ми го лапа,ат

Добави коментар

Водещи новини