В очакване на летния сезон: „Слънчев бряг“ влага над 2 млн. лева в инфраструктурата си

  • 13 март 2024 11:35

  • 678
  • 2
В очакване на летния сезон: „Слънчев бряг“ влага над 2 млн. лева в инфраструктурата си
© Булфото (архив)

„Слънчев бряг“ АД ще вложи повече от 2 млн. лева в подготовката на инфраструктурата за предстоящия летен сезон. Това съобщиха за БТА от дружеството, което стопанисва зона „Изток“ на комплекса, както и части от зона „Запад“. За Лято 2024 ще бъде реновирана Централната алея с подмяна на настилката, обновяване на зелените площи и монтирането на ново осветление.

Ремонтните дейности на алея „Кубан“ включват още извършени отводнявания, като вече е положена локално попивна канализация, която да усвоява дъждовната вода. Изградена е и нова напоителна система, положени са нови комуникации, необходими за прилежащите туристически обекти, уточниха от АД-то. След реновацията ще се обособи нов площад пред хотел „Кубан“. Плановете на държавното дружество за тази година са в инфраструктурата в комплекса да бъдат инвестирани над 2 милиона лева.

Припомняме, че през миналата година, средствата бяха с около 500 000 лева по-малко. Дейностите, който се очакват да бъдат приключени до края на месец април 2024 година, включват още полагане на нови асфалтови настилки по улици във вътрешността на комплекса, озеленяване, подмяна на осветителни тела, както и обезпаразитяване. 

Проучване: Германците заменят почивката на Малдивите с България

„Слънчев бряг“ стопанисва и управлява инфраструктурата в зона „Изток“ в комплекса, която включва алеи, улици и зелени площи, разположени на около 650 000 квадратни метра както и собствена водопреносна и канализационна мрежа. В зона „Запад“ притежание на акционерното дружество са около 55 000 квадратни метра земя, в това число оранжерия и складови помещения.

От 1 юни тази година в най-големия курортен комплекс у нас се очаква да започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Паркирането в синя зона в комплекса, чийто капацитет беше увеличен през 2022 година, също ще се заплаща от посочената дата. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
678 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:05

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­ ­­м­о­м­и­ч­­­е­­т­­­а­­ ­­­в­­­и­ ­­­о­ч­­­а­­к­­в­­а­­т ­­­-­ X­1­8­­­.­F­­U­­­N

2024.03.13 | 15:04

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини