Туроператорите отбелязват ръст от 70% на ранните записвания за летния сезон на туристи от Великобритания

  • 29 февруари 2024 15:03

  • 404
  • 2
Туроператорите отбелязват ръст от 70% на ранните записвания за летния сезон на туристи от Великобритания
© Министерство на туризма

„Jet2Holidays отбелязва 70% ръст на записванията за България, спрямо миналата година. TUI отбелязва повишение от 20%, BalkanHolidays също има ръст спрямо миналата година. Като положителна тенденция отбелязваме и завръщането на туристите към предварителните записвания“, заяви Иван Грошев председател на Асоциацията на инкаминг агенциите по време на Черноморски форум за туризъм и хотели Hospitality & Tourism Summit 2024. По думите му програмата за Черноморските общини, която беше въведена от министър Зарица Динкова е била оценена от водещите туроператори и е приета като послание за нова проактивна политика, която трябва да бъде продължена и резултатите вече са налице, посочват от Министерството на туризма. 

Грошев поздрави министър Динкова и нейния екип за връщането на страната ни в зала 3.2 на най-голямото туристическо изложение в света – ITB в Берлин, което ще се проведе следващата седмица. „Това е централната зала на международното изложение. Това е все едно да гледаме играещия футбол Роналдо на Национален стадион „Васил Левски“ или на провинциален малък стадион. Роналдо пак си е същият, но локацията в крайна сметка има значение. Бях обещал на министър Динкова, че ако успеят да върнат българското присъствие в зала 3.2 на изложението ITB в Берлин, ще си направя фланелка със снимка на екипа на министерството. Е, сега, трябва да си направя  фланелка“, отбеляза Иван Грошев.

Калин Сутев, управител на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, също поздрави министъра на туризма за положените усилия страната ни отново да заеме централно място на най-голямото туристическа изложение. „Програмата за реклама и промотиране на Черноморските райони е първата крачка към възстановяването на немския пазар. Всички ние – министерството и браншът на туроператорите трябва, да бъдем движещата сила, която да възстанови доверието на немския турист в България“, каза Калин Сутев.

България ще разшири програмата за реклама и промотиране на Черноморските общини

Министър Динкова заяви своята готовност, чрез съвместните усилия на правителствения и неправителствения сектор, рекламата и маркетинговата стратегия на страната ни да продължи своето развитие. „Това, че дълги години парите за реклама на страната ни изтичаха в пясъка и не се виждаше резултатът от тях, не е случайност. Има една група от хора, свързани и с някои браншови организации, която години наред е гледала на тези пари като на техни джобни и сега тези хора не са особено щастливи от промените. Виждам и вашата подкрепа и ако тя продължава и занапред, ще продължим да работим по този прозрачен начин, защото вече виждаме добрите резултати от нашите общи усилия“, каза министърът на туризма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
404 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:05

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­щ­и­­ ­­­м­о­­м­­и­­ч­е­­т­­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­к­в­а­т ­-­ X­­1­8­­­.­F­­U­­N

2024.02.29 | 16:59

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини