Министър Динкова: Туристическият сектор е моят отбор

  • 17 февруари 2024 14:34

  • 421
  • 3
Министър Динкова: Туристическият сектор е моят отбор
© Министерство на туризма

„Туристическият сектор е моят отбор в момента и аз ще продължа да правя всичко възможно той да просперира. Виждаме, че българският туристически сектор е все по-конкурентен, а тя е базирана на иновации, устойчивост, на все по-високо качество и набляга на изживяванията, които туристите у нас преживяват“, каза министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор в ефира на „Дарик“ радио.

Министър Динкова подчерта, че благодарение на факта, че българският туристически продукт става все по-добър, популяризирането му е все по-видимо. „Въпросът е да сме все по-модерни по отношение на средствата за маркетинг и реклама, които използваме. Именно заради това направихме реформата в начина по, който се изразходват средствата за маркетинг и реклама по черноморските общини. С тази реформа самите общини могат да рекламират това, което смятат за свой най-голям плюс“, заяви още Динкова. 

Министърът на туризма награди Марко Одермат на Световната купа по ски в Банско

Министърът подчерта и икономическото значение на сектор „Туризъм“ не само за България, но и за Европейския съюз като цяло. „Но както виждаме той е изключително крехък по отношение на събития свързани с мира, сигурността или пък природни катаклизми. Трябва да вървим към стабилност и устойчивост, затова и на предстоящата ни неформална среща в Брюксел ще бъде поставен въпросът относно възможностите за финансиране, защото туризмът е визитката на всяка страна“, каза още Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор като подчерта, че това е неизменно свързано с бранда, който налага страната ни.

„Адмирирам подхода на вицепремиера Мария Габриел относно Бранд България, той е структуриран, интелигентен и съвременен подход. Габриел търси ангажираност и резултати, включвайки всички заинтересовани институции в този процес“, подчерта Динкова и допълни, че брандът на една страна е съвкупност от история, икономика, производство и култура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
421 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
министърке,

2024.02.17 | 15:01

1
в този отбор ти можеш да бъдеш най-много мажоретка!
Ганчо

2024.02.17 | 15:02

2
Чиба сопол

2024.02.17 | 17:37

3
Чували сте за подобрената формула на Виагра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини