Министър Динкова: Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България

  • 09 февруари 2024 16:28

  • 212
  • 3
Министър Динкова: Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България
© Булфото

„Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България. Вярвам, че всички сме съгласни, че информацията в тях трябва да е представена по модерен, ясен, разбираем и привличащ туристите начин“, каза министър Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор по време на днешния парламентарен контрол в отговор на депутатски въпроси.

В междуведомствената група участват експерти от Министерство на туризма, Министерство на културата, Министерство на земеделието и храните и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Тяхната цел е развитие, популяризиране и създаване на благоприятна среда за рекламирането на културния туризъм у нас.

„Нито министърът на туризма, нито министърът на културата имат правомощия за определянето на работното време на културно-историческите туристически обекти. Тези обекти се стопанисват от регионални или общински музеи. Работното време се утвърждава със заповед на директора на съответния музей“, каза министър Динкова. 

Министър Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката

Министърът на туризма заяви още, че слабият посетителски интерес през зимните месеци към някои от туристическите обекти, трудният достъп до тях и др., предполагат ограничения туристопоток. „Предварителната заявка за посещението на подобни обекти не е само българска практика, тя не става само по телефона, но и по електронен път, който често се използва от чуждестранните туристи. Предварителната заявка е и форма за по-добро планиране на дейностите на музеите“, каза още Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
212 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:41

3
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­­м­­о­­м­­­и­­­ч­­е­­т­а­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­­­в­­­а­т ­­-­ X­­1­­­8­.­F­­­U­­N

2024.02.09 | 20:50

2
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Данчо

2024.02.09 | 16:40

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини