Министър Динкова: Двустранното сътрудничество в туризма между България и Белгия може да се подобри

  • 02 февруари 2024 17:46

  • 727
  • 3
Министър Динкова: Двустранното сътрудничество в туризма между България и Белгия може да се подобри
© Министерство на туризма

В рамките на посещението си в Брюксел, министър Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор проведе двустранна среща с министъра на държавната администрация, туризма, наследството и пътната безопасност на Валония – Валери де Бю.

„Двустранното сътрудничество в областта на туризма между България и Белгия може да се подобри. България е целогодишна туристическа дестинация, предлагаща разнообразни възможности и туристически преживявания, от морски и планински туризъм, богато културно наследство и запазени традиции, до гастрономически, културни, еко и СПА туризъм“, подчерта министър Динкова.

Де Бю посочи, че белгийското председателство на ЕП ще постави фокус върху приноса на туризма за устойчивото развитие, икономическия растеж и привлекателността на Европа.

Министър Динкова се срещна с еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон

За да подчертае значимостта на темата за развитието на сектора и предизвикателствата, пред които е изправен в момента, белгийското председателство е предвидило в програмата си провеждане на неформална среща на министрите на туризма през февруари. Освен това ще бъде включена отделна точка за туризма в рамките на заседанието на Съвета на ЕС по конкурентоспособност, което ще се проведе на 7 март, каза де Бю.

За поставените приоритети пред белгийското председателство, министър Динкова подчерта, че България насърчава изпълнението на дейностите заложени в Европейската програма за туризъм до 2030 г., които задават визията за бъдещо развитие на туристическата екосистема, като отчита настоящите и бъдещите предизвикателства и ще настоява за извеждането на правилните инструменти в подкрепа на сектор „Туризъм“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
727 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:59

3
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­о­­м­и­­ч­­е­­­т­­­а­­ ­­­в­и­ ­­о­­ч­а­­к­­в­­а­­т ­-­­­ X­­1­8­­­.­­F­­­U­­­N
Иво

2024.02.02 | 20:23

2
Зарица Дикова министърката майната ви и на вас

2024.02.02 | 18:18

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини