България ще разшири програмата за реклама и промотиране на Черноморските общини

  • 29 февруари 2024 13:04

  • 198
  • 2
България ще разшири програмата за реклама и промотиране на Черноморските общини
© Министерство на туризма

Ще продължим и ще разширим програмата за реклама и промотиране на Черноморските общини и за вътрешността на страната. Реално с тази реформа започнахме да работим за летен сезон 2024 още в края на миналото лято и очаквам добрите резултати от нея да се отразят и на хотелиерите. Това заяви министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор по време на Черноморски форум за туризъм и хотели Hospitality Tourism Summit 2024.

Министър Динкова подчерта, че еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон проявява пълното си разбиране за продължаването на 9-процентната ставка на ДДС до края на настоящата година, но за това трябва да бъде намерен съответният механизъм.

Министър Динкова: Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете вече ще са чрез явно наддаване

Освен това министерството работи по още два проекта на национално ниво чрез, които ще бъде подпомогнат българският туристически сектор.

Първият от тях е свързан с последиците, които бизнесът понася вследствие на военния конфликт е Украйна, а вторият инструмент е обвързан с иновациите, така че българските хотелиери да бъдат конкурентно способни чрез устойчивост. Българският хотелиерски бранш трябва да бъде конкурентноспособен на западните си колеги, защото България е сигурна и стабилна дестинация. Именно такива са и отзивите от растящите италиански и испански пазари. Българското вино, култура и автентичност печелят интереса на хората и това ще е фокусът на туристическия продукт, който предлагаме, за да стане конкурентноспособен и устойчив, подчерта министър Динкова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:33

2
❤️ Г­­­о­­­р­­е­щ­­и­­ ­м­­о­­м­и­ч­­е­т­­а­­­ ­­­в­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­в­­­а­­т ­­­-­ X­­1­­8­.­F­U­­N

2024.02.29 | 17:10

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини