Министър Динкова: Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете вече ще са чрез явно наддаване

  • 27 февруари 2024 14:31

  • 343
  • 3
Министър Динкова: Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете вече ще са чрез явно наддаване
© Булфото

Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете, които са изключителна държавна собственост, вече ще се провеждат чрез явно наддаване, като то ще се извършва пред всички присъстващи на търговете, което ще гарантира справедливото им провеждане, обяви министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор на пресконференция, предава БТА.

Време е да поставим началото на още една реформа, която до този момент не е срещала политическа воля, но е очаквана от сектора и обществото, допълни тя. Ще отпадне условието предлаганата цена да се представя предварително в запечатани пликове, а офертите ще се правят директно пред всички и няма да отлежават в каси и сейфове, където да има риск от въздействие, посочи министърът.

Концесионерите на морските плажове ядосани на държавата

Ако в деня и в часа за провеждане на търга не се яви представител на кандидата, той ще бъде отстранен от участие, а внесеният депозит ще бъде задържан, посочи още министър Динкова и допълни, че така ще се въведе задължително присъствие на кандидатите на търга. На търговете ще присъстват като наблюдатели представители на МВР, ДАНС, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Министърът съобщи, че предстоят двадесет търга за плажове - по десет за северната и за южната част на Българското Черноморие. Тя припомни, че наемите са за пет години.

В отговор на журналистически въпрос Динкова каза, че няма да има промяна на цените на плажните съоръжения това лято.

Владимир Петров, директор на Дирекция "Концесиониране, наемна и регулаторна дейност в туризма" в Министерството, който също присъства на пресконференцията, съобщи, че стъпката в наддаването ще бъде до десет на сто от първоначалната наемна цена, която се определя по специална методика, съобразно геоморфоложките различия и бизнес интереса към плажовете. Ако има само един кандидат, процедурата ще се обяви повторно. При хипотеза, че единият от двамата кандидати не се яви в уречения час, то следва отлагане на търга с два часа, ако след това пак не се яви, останалият кандидат в търга наддава над цената, която е обявена за плажа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
343 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:39

3
❤️ Г­о­­р­­­е­щ­и­ ­­м­о­­м­­­и­­­ч­е­т­а­ ­в­­­и­ ­­­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­­т ­­-­ X­1­­8­­­.­­F­­U­­­N

2024.02.27 | 18:59

2
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.27 | 14:50

1
Спрете концесиите! Те ограничават свободния достъп на хората до плажовете!

Добави коментар

Водещи новини