Балтова: Туризмът ни заслужава аплодисменти

  • 08 септември 2021 11:48

  • 887
  • 0
© Novini.bg

Служебният кабинет застава твърдо зад продължаване подкрепата на бизнеса и конкретно на туристическия бизнес. С всички свои действия до момента ние осигурихме среда, която успя да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор - секторът, който както в България, така и по света претърпя най-сериозни загуби от пандемията COVID-19. Това каза на брифинг след редовното правителствено заседание служебният министър на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на, предаде репортер на Novini.bg.

Успяхме да осигурим такава среда, че компаниите в туристическия сектор да управляват добре риска, който трябваше да поемат. Паралелно с това ние продължихме разработените мерки за икономическо и социално подпомагане, а и разработихме нови. Като цяло 17 са програмите, в които има мерки и схеми, които са релевантни и са използвани от сектор "Туризъм", в резултат на което по неокончателни данни към момента помощта възлиза на над 685 млн. лева за туристическия сектор, като са подпомогнати над 44 000 предприятия, заяви Балтова.

Важно е туристическият сектор да знае, че държавата стои зад сектора и осигурява всички възможни условия, за да може той да работи спокойно в епидемична обстановка, добави тя.

Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на подчерта, че нито една от мерките в помощ на сектора не е прекъснала. В бюджета имаше осигурени средства единствено за месец май за 60/40, които успяхме да осигурим и за следващите месеци. Надяваме се, че актуализацията на бюджета ще бъде приета много скоро, за да може мярката в дизайна, в който е разработена, да продължи да действа. Всички се надяваме, че мерките, които въвеждаме, ще осигурят благоприятна среда за по-нататъшното възстановяване на нашия сектор, който наистина заслужава аплодисменти, защото в ситуация на пандемия успя да се запази и да възвърне своята жизнеспособност, коментира министърът на туризма.

Министър Балтова проведе среща с представители на туристическия сектор

Константин Тодоров
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини