Делта вариантът на COVID-19 удари гръцкия туризъм

  • 08 юли 2021 12:06

  • 5849
  • 3
Делта вариантът на COVID-19 удари гръцкия туризъм
© Getty Images

Страхът от нова вълна на коронавируса отказва част от чужденците да почиват в Гърция, оплакват се хотелиерите от гръцките острови, съобщи БНР.

В рамките на деня се очаква връщане на част от мерките, поради повишаване на случаите на заразени от короновирус. За последното денонощие са 1820 души. Новата „Делта вълна“ на COVID-19 вече се отразява на гръцкия туризъм. Хотелиери от Миконос съобщават за анулиране на резервации, както и на чартърни полети към острова. Очакваните нови ограничителни мерки разколебават част от желаещите чужденци да почиват в Гърция.

Нови мерки в Гърция от днес

Ограничението на броя на клиентите в ресторанти, таверни и барове, което влиза в сила от днес, ще доведе до фалиране на заведения, коментират техните собственици пред медиите. Правителството обсъжда и се очаква до ден да върне задължителното носене на маски навън, поради промяна в епидемиологичната обстановка.

Според лекарите основните огнища на вируса са сред младите хора, които участват в „ковидпарти“ в заведенията. Днес  на пристанище Рафина пристигна ферибот от остров Йос, като всички пътници бяха тествани и част от тях са заразени. Всички са присъствали на младежко събиране на брега на морето.

За голяма криза в туристическия сектор съобщават от съюза на агенциите за недвижими имоти. Дори петзвездни хотели вече се продават на остров Крит и на Халкидики. Повече е броят на предлаганите хотели и хижи в зимните курорти, които не работят от 2019 година.

Теодора Александрова
5849 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.07.08 | 13:29

1
Страх, лозе пази, ама пък помощите за коронясване от ЕС си се раздават(и усвояват най-вече)по план сред утвърдените им получатели:)))!
гост

2021.07.08 | 23:47

3
Точно така

2021.07.08 | 17:59

2
Така е - за разлика от военната хунта на М/у/н/ч/о дето само си клати онези работи в гащите и е заета само да плюе и храчи и да фалшифицира изборите за да осигури още един мандат - а защо не и доживотен - на диктатора от До/н/ду//ков 2.

Добави коментар

Водещи новини