Стела Балтова прие на работна среща Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в София

  • 20 септември 2021 19:54

  • 725
  • 1
Стела Балтова прие на работна среща Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в София
© Министерство на туризма

Основна тема на разговора беше предстоящата 24-а Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, която ще се проведе в гр. Маракеш, Мароко, в периода между 30 ноември и 3 декември. Министър Балтова заяви, че страната ни отдава голямо значение на предстоящата сесия и подготовката за нея вече е в ход.

Асамблеята ще бъде прекрасна възможност да бъдат представени възможностите за туризъм в България, да бъдат установени нови партньорства и да се надгради постигнатото по време на 66-ото заседание на Регионална комисия „Европа“ на СОТ, където България беше избрана за вицепрезидент на комисията с хоризонт до 2023 г.

Министър Балтова посочи, че поради значителните вреди за туристическия сектор продължават усилията той да бъде насърчен и подкрепен по възможно най-ефикасен начин. Тя декларира, че поддържа постоянна комуникация с представителите на туристическия бизнес, както и с други заинтересовани страни, за да се вземат най-подходящите решения и да се приложат необходимите мерки.

Министър Балтова увери посланик Ел Мидауи, че Мароко е сред перспективните партньори на страната ни в сферата на туризма в региона на Северна Африка. С цел да бъдат насърчени двустранните връзки между държавните и частни контрагенти в туризма, тя предложи между българските и мароканските туристически власти да бъде подписан Меморандум за разбирателство.

Нейно превъзходителство г-жа Ел Мидауи приветства тази инициатива на министър Балтова и декларира готовността на мисията на Мароко в София да съдейства за осъществяването на необходимите контакти и процедури между страните. Посланик Ел Мидауи допълни, че Мароко приема изключително отговорно мисията си да домакинства на 24-та Генерална асамблея на СОТ. Тя отправи любезна покана към министър Балтова да посети Мароко.

Борислава Борисова
725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фотката

2021.09.23 | 09:06

1
на която е видно че и двете са като от калъп И ако едната може да мине за мароканка другата е по скоро мексиканка

Добави коментар

Водещи новини