Вицепремиерът Пеканов и министър Пулев откриват форум "Големите пари за малкия бизнес"

  • 05 септември 2022 14:23

  • 1442
  • 1
Вицепремиерът Пеканов и министър Пулев откриват форум "Големите пари за малкия бизнес"
© Министерство на иновациите и растежа
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, и министърът на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския ще открият на 12 септември в София събитието „Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост“.

Информационната среща ще се проведе в хотел „Балкан“ в столицата от 12.00 часа. Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на иновациите и растежа. В него ще се включат още главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Илияна Илиева и изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков, както и експерти от ГД ЕФК. 

Представиха първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост

Пред микро-, малките и средни предприятия ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/ – „Технологична модернизация“. В момента тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е с бюджет 260 млн. лв. Спрямо големината микро-, малките и средни предприятия в страната могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др.

Екипът на министър Пулев ще представи и детайли около програмите, които ще стартират до края на годината по ПВУ и по структурните фондове на ЕС в общ размер на 735 млн. лв., от които по ПВУ са 600 млн.лв., съобщиха от пресцентъра на Министерство на иновациите и растежа 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2022.09.05 | 19:41

1
браво момчета - добе, че не сте завършили харвард

Добави коментар

Водещи новини