Министрите Пеканов и Пулев откриват онлайн инфоден за възможностите за бизнеса по Плана за възстановяване

  • 26 август 2022 14:11

  • 262
  • 0
Министрите Пеканов и Пулев откриват онлайн инфоден за възможностите за бизнеса по Плана за възстановяване
© Булфото (архив)

Онлайн информационен ден за възможностите за българския бизнес по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) организира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

Събитието ще се проведе на 30 август 2022 г.  от 11 ч. в залата на ИАНМСП (ул. „Леге“2-4) и ще бъде открито от служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, и от служебния министър на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на иновациите и растежа. 

От Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност„ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа ще представят първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с бюджет 260 млн. лв., като спрямо големината и нуждите си микро, малките и средни предприятия в страната могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване и софтуер. Кандидатстването по мярката е изцяло електронно и ще е отворено до 21 септември 2022 г. 

Министерството на иновациите и растежа с канал във "Вайбър"

За участие в информационния ден трябва да се регистрирате на: https://forms.gle/aqKZSnbeuGXPU8Ev5. Впоследствие ще получите имейл за потвърждение с данните за достъп до събитието.

Освен представителите на служебния кабинет, в него ще се включат още главният директор на ГД ЕФК Илияна Илиева и изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков.

Виолета Симеонова
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини