МЗХ: България няма да загуби средства по Програмата за развитие на селските райони за 2023 г.

  • 13 март 2024 15:11

  • 285
  • 0
МЗХ: България няма да загуби средства по Програмата за развитие на селските райони за 2023 г.
© Novini.bg

България няма да загуби средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 за 2023 г., съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието и храните.

Припомняме, че към момента на встъпване в длъжност на екипа на министър Кирил Вътев рискът от загуба на средства по ПРСР беше около 120 милиона евро. Благодарение на усилената работа както от страна на неговата администрация и екипа на Държавен фонд „Земеделие“, така и от страна на ЕК, рискът от загуба на средства беше напълно елиминиран. 

Министър Вътев: Няма да загубим средства по Програмата за развитие на селските райони, търсим средства за подпомагане на земеделците

Това е резултат от приключилия преговорен процес със службите на Европейската комисия за признаване на форсмажорни обстоятелства, дължащи се на последствията от пандемията Ковид - 19 и войната в Украйна, които възпрепятстваха извършването на плащания към бенефициенти по различните мерки и подмерки от страна на ДФЗ през календарната 2023 г. След проведената двумесечна комуникация България няма да загуби нито едно евро по Програмата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини