Обама: Финансовите пазари ще страдат, ако няма споразумение по фискалната скала

share

Финансовите пазари ще бъдат силно засегнати, ако американските законодатели не успеят да постигнат споразумение по "финансовата скала" преди 1 януари 2013 година, заяви президентът на САЩ Барак Обама в интервю, излъчено днес по Ен Би Си, предаде Ройтерс.

Обама настоятелно призова Конгреса да действа бързо за удължаването на данъчните облекчения за средната класа американци.

Конгресмените се опитват да постигнат споразумение в последната минута, което да анулиране вдигането на данъците на стойност 600 милиарда долара и мащабни съкращения в държавните разходи, които би трябвало да влязат в сила от началото на идната година. Ако Конгресът не успее да постигне това, то първият закон през новата година трябва да бъде за намаляване на данъците на семействата със средни доходи, посочва Обама пред Ен Би Си.

"Надявам се през следващите 48 часа хората да осъзнаят, без оглед на партийните различия, че основната ни задача е да гарантираме да няма вдигане на данъците за семействата от средната класа. В противен случай икономиката ни ще понесе тежък удар", отбелязва Обама в интервюто, което е било записано в събота, уточни Ройтерс.

Водещи новини

Още новини