Путин е непретенциозен към храната, но избягва тестените изделия

Getty images
share

Руският президент Владимир Путин е непретенциозен към храната, яде най-прости гозби, но гледа да консумира по-малко тестени изделия. Това разказва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в публикувано днес интервю за в. "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Журналисти от изданието споменават за оригиналния костюм от овча кожа, с който Путин бе облечен по време на скорошния си излет в руската тайга с министъра на отбраната Сергей Шойгу, и питат дали държавният глава следи модата. "Той се отнася към този въпрос абсолютно спокойно - уверява Песков. - Знаете, че носи фактически еднакви костюми, еднакви ризи. В тайгата обаче няма как да ходиш по риза и с обувки, там е студено. Затова нека речем, че той се облича според мястото, където се намира."

Кремъл отказа да отговори на призива на съпругата на Навални той да бъде освободен по медицински причини

Прессекретарят на президента допълва, че Путин няма собствен моделиер и отделя "минимално внимание на модата", предаде БТА. Пожеланието за добро здраве, отправено от Путин към американския президент Джо Байдън в отговор на обидните му думи, бе "доста искрено", отбелязва Песков. В интервю за американска телевизия неотдавна Байдън се съгласи, че смята Путин за "убиец".

Русия няма да позволи на САЩ или друга страна да разговаря с нея "от позиция на силата", изтъква говорителят на Кремъл. "Не бих искал да говоря за екстремни сценарии", казва обаче той, запитан дали е възможно скъсване на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.

Водещи новини

Още новини