За пореден път счупиха стъкло на автобус в Пловдив

  • 26 юни 2024 07:40

  • 542
  • 1
За пореден път счупиха стъкло на автобус в Пловдив
© Кадър: Нова телевизия

Ново покушение срещу автобус на градския транспорт в Пловдив.

Този път превозното средство е замервано с камъни в жилищен район „Тракия“, където преди седмици беше стреляно с въздушна пушка по друг автобус. Полицията е задържала извършителя.

Автобусът е атакуван в 7:30 ч. „Сигнал е получен на 16 юни за счупено стъкло на автобус. Шофьорът е подал информацията на полицията. При пристигане на място извършителят не е установен, след разследване е задържан”, заяви началникът на 5-о РПУ в Пловдив гл. инспектор Иван Петков, предава Нова. 

Издирването на мъжа е продължило три дни. „Той се качва в превозното средство от централната част на града. Прави впечатление на шофьора, защото е във видимо нетрезво състояние и заспива в автобуса. На последната спирка водачът събужда пътника, който е разстроен от това и бива поканен да напусне. Слизайки, хвърля камък и чупи стъклото”, каза той и уточни, че задържаният потвърждава казаното от шофьора.

14 стрелби срещу автобуси в Пловдив за пет месеца

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

Относно случая от 28 май, когато пътник стреля по автобус в града Петков отбеляза, че се води разследване, но все още не е установен извършителя на деянието. Образувано е и досъдебно производство.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2024.06.26 | 08:07

1
Като не си вършат работата тези които са назначени за това тъй ще е вместо да работят стоят по бар четата или дебнат някъде за аванта

Добави коментар

Водещи новини