Журналистът Асен Агов: Приключва цяла една епоха в българската история, необходима е фундаментална структурна промяна

  • 26 юни 2024 09:04

  • 911
  • 7
Журналистът Асен Агов: Приключва цяла една епоха в българската история, необходима е фундаментална структурна промяна
© БНТ

Приключва цяла една епоха в българската история и цял един политически цикъл. Случвал се е в Италия, Франция, Германия и други страни, каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Асен Агов. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 901

"Трябва фундаментална структурна промяна в България - никой не говори за това. Никой не говори за проблемите на хората, затова и хората им обърнаха гръб. Българското общество няма нужда от лява партия, създадена от Корнелия Нинова и Румен Радев. В България не са повече от 100 човека, които могат да направят такава промяна", добави той.

Харалан Александров: Идва краят на една епоха

Проф. Румяна Коларова уточни, че това, за което говори Агов, се нарича "криза на представителността". "Тя е циклична. При Франция и Италия е свързана с поляризирана система - радикално ляво и радикално дясно, тези в центъра трябва да управляват неудобно в коалиции, които ги дискредитират. В България наистина имаме неудобни коалиции, но те не са породени от радикално ляво и радикално дясно. Франция и Италия са спасени от лявото, редуването на силно ляво със силно дясно", добави тя. 

Хенри Кисинджър и "Новият световен ред" - не е нещо ново

"Основното послание на "Продължаваме Промяната" (ПП) стана, че са загубили поредкрепа, защото са управлявали с ГЕРБ и повече няма да го правят. Наблюдаваме "смяна на местата": досега ПП винаги е искала да управлява. ПП са заплениени от илюзията, че не лошото им управление, а това, че са управлявали с ГЕРБ, е причината за загуба на електората им. В момента ПП са на позицията на "Възраждане" - те са уникални и никой не е с тяхната програма. От другата страна е "Възраждане", което е готова да формира фронта, който ПП формира - всички срещу ГЕРБ и ДПС. След четири избора, се е получила рокада", обобщи проф. Коларова. 

"В България нямаме силно ляво. Нямаме по три причини - Корнелия Нинова не е добър лидер на БСП, другата причина е Радев, който беше избран като ляв президент, след това обедини зад себе си незнайно какво, Кирил Петков не се съобразяваше с друг освен с Корнелия Нинова - и тя, и Радев заложиха на хора, неопитни в политиката, които не се и учеха", обясни тя разрухата в левия политически сектор. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
911 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ПРИКЛЮЧВА ИСТОРИЯТА НА

2024.06.26 | 12:12

7
БЪЛГАРСКИТЕ ИЗРОДИ
Да

2024.06.26 | 09:51

6
И помияри като теб да млъкнат завинаги
Анонимен

2024.06.26 | 09:49

5
Това ще го кажат младите а не такива които бяха облагодетелстване от всякъде

2024.06.26 | 09:31

3
ИДВА ЕПОХАТА НА ВЕЛИЧИЕ!

2024.06.26 | 09:47

4
Кога?

2024.06.26 | 09:27

2
Аго, алкохола ти е гипсирал черепа. Смърдиш! Ти отдавна си политически труп!

2024.06.26 | 09:06

1
Първо ще ви избесиме

Добави коментар

Водещи новини