„Вредните“ храни, които всъщност са полезни за здравето

11 май 2021 18:05

„Вредните“ храни, които всъщност са полезни за здравето
© Pixabay
2250 0

Австралийската диетоложка Лора Форд посочи шест полезни продукта, които по традиция се считат за вредни, в своя ТикТок акаунт, предава БТА.

Първи в списъка ѝ се оказаха орехите. По думите на Форд много хора на диета ги избягват, опасявайки се от тяхната калоричност. Но диетоложката обясни, че този продукт е богат на полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тя съветва да се употребяват орехи между основните хранения.

Белият ориз също често се изключва от менюто на хората на диета. Но според Форд оризът е прекрасен източник на енергия. Той добре засища и ни помага да се избавим от изкушенията по вредните храни.

В списъка на забранените продукти неправилно попадат доста често яйцата, особено жълтъците. Диетоложката припомня, че тези продукти са богати на протеин, а в жълтъците се съдържат витамини и минерали, помагащи за неговото усвояване.

Австралийката отбелязва, че хората не трябва да се отказват от макароните с цел запазване на добра фигура. Тя е много полезна за микрофлората на червата.

И на последно място Форд съветва да не се боим от сосовете за салатите. Тяхната вреда се преувеличава.

Novini.bg
2250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини