Икономиката на Великобритания се съвзема

share

Британската икономика е "в процес на оздравяване", но  трябва да се направи повече, за да се гарантира връщането към растеж. На това мнение е министърът на финансите във Великобритания Джордж Озбърн, пише вестник "Дейли Телеграф".

"Ние сме на върха по дефицит. Свидетели сме на трудни времена за британската икономика, това е труден момент за световната икономика, като цяло, но нашата икономика се лекува. Ние трябва да вложим повече усилия и трябва да го направим по-бързо ", заявява министърът.

Въпреки усилията на правителството, икономиката на Великобритания се е свила с 0.5% през второто тримесечие на 2012 г., прирастът е по-малък, отколкото се смятало досега, а Великобритания е затънала в двойна рецесия.

"Икономическите проблеми във Великобритания са дълбоко в корените, и са се трупали в продължение на много години", добавя Джордж Озбърн "Ако има бързо решение, или лесен път, аз първи ще тръгна по него. Няма лесен път."

Министърът е заявил, че правителството ще ускори разходите за инфраструктура, като се възползва от ниските разходи по британските заеми.

Водещи новини

Още новини