Парламентарни избори в Австрия

  • 28 септември 2024 09:57

  • 239
  • 1
Парламентарни избори в Австрия
© pixabay

Утре в Австрия ще се проведат парламентарни избори. Проучванията сочат най-голяма подкрепа от 27 процента за крайнодясната Партия на свободата, която призовава за "ремиграция на непоканени чужденци" и за постигане на "по-хомогенна" нация чрез строг граничен контрол. Нейният лидер Херберт Кикл иска да стане новият канцлер на страната. За да постигне целта си обаче, той ще се нуждае от коалиционен партньор.

  Втора в нагласите на избирателите е консервативната Австрийска народна партия на настоящия канцлер Карл Нехамер с 25 процента. България и Румъния са в очакване победителят да вземе решение във връзка с резервите на Виена за пълноправно членство на двете страни в Шенгенското пространство. Ветото беше наложено от сегашните управляващи.

Крайнодясната АПС се готви за историческа победа на изборите в Австрия

Актуалното състояние по пътя към пълноправното членство на България и Румъния в Шенген ще бъде представено от унгарското председателство на Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург на 10 октомври. В края на миналата година Съветът реши да вдигне морските и сухопътните граници за двете страни. На този етап на пълноправното ни членство в Шенген се противопоставя само Австрия, където утре ще се проведат парламентарни избори.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
239 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.28 | 10:23

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини