Съветът на ЕС ще обсъди на 10 октомври въпроса за Шенген по отношение на България и Румъния

  • 28 септември 2024 06:46

  • 622
  • 3
Съветът на ЕС ще обсъди на 10 октомври въпроса за Шенген по отношение на България и Румъния
© gettyimages

Съветът на ЕС ще обсъди на 10 октомври в Люксембург актуалното състояние на приложението на Шенгенското законодателство от България и Румъния. Това се посочва в програмата за работата на институцията за началото на следващия месец.

Министрите на вътрешните работи ще разговарят за общото състояние на Шенгенското пространство.

Европейската комисия ще представи доклад за Шенген с данни от последните две години. В документа ще бъдат очертани заплахите за общото пространство без гранични проверки. Министрите ще обсъдят също въпроса за повишаването на устойчивостта на външните граници на ЕС. 

Губим милиарди заради неприемането ни в сухопътен Шенген

Унгарското председателство на Съвета на ЕС ще представи актуалното състояние на пълното приложение на Шенгенското законодателство в България и Румъния, се посочва в документа.

Отбелязва се, че нашата страна и Румъния бяха приети в Шенген с решение на Съвета на ЕС от 30 декември миналата година. От пролетта на тази година отпаднаха проверките по морските и въздушните шенгенски граници на двете държави, като Съветът на ЕС не постигна необходимото единодушие за решение за прекратяване на проверките и по сухопътните граници. Определянето на дата за премахване на тези последни проверки изисква допълнително решение, се пояснява в документа за предстоящото заседание.

Последвайте канала на

Калина Христова
622 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ИСТИНАТА

2024.09.28 | 08:42

3
Какъв ШЕНГЕН, БЕЗ ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, "БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ", ПАРИТЕ от ХАЗАРТА, " ДЖУДЖЕТАТА", "Белене", " Лукойл", "Росенец", " Камчия", Капитан Андреево, ПАНАИРА, МАГНИТСКИ, НОТАРИУСА,........................... за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ и ПРОДЪЛЖАВАЩИ да се КРАДЪТ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ???? КАКЪВ, ШЕНГЕН????

2024.09.28 | 08:42

2
Няма Шенген
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.28 | 07:52

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини