Иран осъди от трибуната на ООН "скандалните заплахи" на Нетаняху

  • 28 септември 2024 07:12

  • 776
  • 3
Иран осъди от трибуната на ООН "скандалните заплахи" на Нетаняху
© gettyimages

Иранският министър на външните работи Абас Арагчи осъди от трибуната на ООН "скандалните заплахи", които израелският премиер Бенямин Нетаняху отправи на същото място по-рано вчера, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2662

"Имам послание за Иран: ако стреляте по нас, ние ще стреляме по вас. Няма място в Иран, което оръжията ни с голям обсег да не могат да достигнат, това важи за целия Близък изток", подчерта Нетаняху в своята реч по време на общополитическите дебати в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН. 

Представителите на арабските страни и на Иран напуснаха залата, докато израелският премиер говореше.

След това Арагчи отправи на заседание на Съвета за сигурност на ООН остри критики по адрес на Нетаняху. "Исторически срам е един водещ убиец да се появи в (Организацията на) обединените нации и да отрови Общото събрание с отвратителни лъжи и възмутителни заплахи, че ще нахлуе в други страни и ще убие още хора", каза иранският външен министър.

Арагчи се срещна след това с руския си колега Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Израел обстрелва Бейрут цяла нощ, не е ясно жив ли е Хасан Насрала

Целият Близък изток е на ръба на война, предупреди преди това Лавров на заседание на Съвета за сигурност, посветено на ситуацията в региона. Той се аргументира, че спиралата на насилието е излязла далеч извън зоната на арабско-израелската конфронтация, дестабилизирайки ситуацията в други региони.

"Искам всички да си припомнят нашата непроменена позиция: няма оправдание за терористичната атака (на "Хамас" срещу Израел) на 7 октомври, но е неприемливо всички палестинци да бъдат подложени на колективно наказание", каза руският външен министър.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
776 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.28 | 07:49

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРА САЩ!

2024.09.28 | 08:30

3
СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРА САЩ И ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ЛГБТ АГЕНТИ, КАТО ИБАНИЯ ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-КА.ТИЛА ОТ СЕВЛИЕВО! Лежал в лудницата и Ловешкия затвор.
джаф джаф

2024.09.28 | 08:18

2
тея камилари да не се обаждат, че още трябва да отмъщават за убийството на лидера на хамас, обещаха го преди 3 месеца хахаха иначе как са почнали израел и техния ред ще дойде след като сринаха газа, сега са на ливан, следва сирия и накрая са те

Добави коментар

Водещи новини