Българските евродепутати с поредна победа срещу „зелените еколози“

ПП ГЕРБ
share

Българските евродепутати защитиха изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле. Това съобщиха от ПП ГЕРБ. 

На редовното заседание на комисията по петиции вчера в Европейския парламент беше затворена петицията за спиране на строежа на автомагистрала „Струма“ в районa на Кресненското дефиле. Пагубната за развитието на регионa петиция, внесена от поредните „еколози“, целящи спирането на важни инфраструктурни проекти в България, беше затворена с общите усилия на българските представители в ЕП.

Джамбазки: Петицията срещу АМ "Струма" беше използвана от партии и фалшиви еколози

Евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков Илхан Кючюк, Емил Радев и Александър Йорданов се изказаха в защита на проекта за автомагистрала „Струма“. Те подчертаха неговата важност за развитието не само за района на Югозападна България, но и за икономиката на цялата страна- тъй като той представлява част от изграждането на европейския коридор № 4, свързващ гр. Хамбург, Германия с гр. Солун, Гърция.

След сериозен дебат и добре обосновани аргументи против петицията, тя бе обявена за затворена.

Закриха петицията срещу строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Припомняме, че петицията беше внесена от група „еколози“ и целеше маршрутът на предвидената автомагистрала „Струма“ да бъде променен, за да се опази флората и фауната в района на Кресненското дефиле. Отхвърлянето на петицията предоставя възможност на българската държава да продължи изграждането на изключително важния инфраструктурен проект, който да осигури по - безопасно пътуване на всички, преминаващи този опасен пътен възел.

Водещи новини

Още новини