Кънев за АМ "Струма": Много хора в Кресна не искат единственият им път да е зает от магистрала

Бях в България по време на гласуването на петицията за АМ “Струма”. Нито авторите на петицията, нито аз като член на комисията, както и нито един гражданин не е против изграждането на магистралата. Това заяви от Брюксел за предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия евродепутатът от ДСБ/ЕНП Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и

Припомняме, че вчера Комисията по петициите в ЕП затвори петиция срещу изграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Закриха петицията срещу строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

"Вчерашният шум беше излишен, но да, има проблем с АМ “Струма”. Проблемът е, че проектът е одобрен с тунел, а не със старото трасе. Много хора в Кресна не искат единственият им път да е зает от магистрала. Това е един отворен въпрос. Завоите в Кресненското дефиле не са предвидени в проекта, не се вписват и в магистралата. Две неща са ясни – всеки българин има право на петиция, всеки българин има право и да иска магистралата. Проблемите трябва да са адресирани до правилните органи – ЕК и българското правителство", каза още той.

"Не съм пътен инженер – не мога да реша въпроса, но мога да направя така, че всички гледни точки ще се чуят. ЕК винаги е одобрявала проекта с тунел", коментира още Кънев. 

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и коментира и темата за Истанбулската конвенция:

"Опитвам да гледам на темата за Истанбулската конвенция институционално. Правната ми оценка за конвенцията е съобразена с решението на Конституционния съд. Тази конвенция може да събуди силни антиевропейски настроения в България", завърши евродепутатът.

Коментари

 1. 2019.12.04 | 10:04

  Твърдението, че много хора от Кресна не искали магистрала, а каруцарски път е смехотворно. Според НСИ жителите на Кресна са около 5300 души през 2916 г. Е, колко да са "многото"? В друго изложение зеленият еколог, защитавал петицията в ЕК казал: хора с имоти в района заявяват, че земята в Кресненското дефиле е най-плодородната в района. А то просто земя там няма, реката и от двете страни - чукари. Цирк голям с тези измислици! Защо ли?

 2. 2019.12.03 | 16:48

  Това злобно човече, отиде в Европа, за да прави мизерий.
  Сините другари са готови да провалят България, само за да вземат властта.
  Вторият екип на БКП, "автентичните" никога повече няма да имат доверието на българите.

  1. 2019.12.03 | 20:06

   това римски или гръцки бог е? за един преател питам!

 3. 2019.12.03 | 17:30

  ЕДИН ОТ МАЛКОТО ИНТЕЛИГЕНТНИ ПОЛИТИЦИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЕЙКА ДЪЛБОКАТА

 4. 2019.12.03 | 17:20

  Колко са тези "много хора"? Колкото са избирателите на партийката ти ли - 1,5%?

 5. 2019.12.03 | 16:41

  Кои са тези много хора? Радане вземай се в ръце и не се опитвай да се правиш на много умен, умен човек не повтаря една и съща грешка два пъти а ти не преставаш да грешиш.

 6. 2019.12.03 | 16:40

  Стана ясно, че г-н Дълбоката е лобист... спешно отзоваване и изгнание на това умряло куче.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет