Радан Кънев обясни защо е внесъл петиция срещу изграждането на АМ „Струма“ в ЕК

Борисов да не намесва името ми в собствения си провал да осигури и обезпечи финансово проекта за АМ „Струма“, важен за всички българи. В Европейския парламент има петиция от местни хора в Кресна, но нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не засяга околната среда, а призовава за защита на дребния бизнес – тема, която е важна и чувствителна за нас от център-дясното. Това написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук евродепутатът от “Демократична България” Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и по повод внесеното предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласува срещу изграждането на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле.

"В интерес на България е тази петиция да бъде разгледана бързо, за да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български граждани.

1) Петициите в Европейския парламент не могат да спрат одобрен проект. Проблемът с АМ „Струма“ няма нищо общо с петициите.

2) Проблемът на АМ „Струма“ е, че не е одобрен.

Ангел Джамбазки: Наши евродепутати ще гласуват за спирането на строителството на АМ „Струма“

3) А не е одобрен, защото има много пропуски и дефекти: Европейската комисия каза на Борисов, че с АМ „Струма“ проблемите не са само с екологията: - Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) не отговаря на проекта;

- Завишаването на разходите по проекта създават съмнение за злоупотреба с финансовите средства;

- Безопасността на водачите и пътниците не е гарантирана, дори напротив. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкова завои създава риск за увеличаване на жертвите;

- Жителите на Кресна ще станат жертва на постоянния стрес през града им да минава натоварена автомагистрала", аргументира се евродепутатът.

"Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за данък върху самолетните билети с държави, които имат обратен на българския интерес. Нека свиква - това ми е работата. Да разобличавам и критикувам глупави и вредни решения. И да предлагам и налагам разумни и конструктивни алтернативи. Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов създава фалшиви новини, заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ", пише още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция срещу изграждането на АМ „Струма“ в района на Кресненското дефиле, алармира евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

Коментари

 1. 2019.12.02 | 20:21

  Мръсен миризлив чиорап-Радан!!

 2. 2019.11.18 | 17:42

  Ако се уважи искането на Рада, ще трябва да се плаща с наши средства и да се връща полученото. Ще плащат и тези, които изпратиха Радко в Брюксел. Късно е, чада мои, вие го избрахте, пиленца заблудени!

 3. 2019.11.18 | 16:45

  БГ е компрометирана с идването на Власт шайката които ограбиха европата и държавата

 4. 2019.11.18 | 16:43

  Точен си Радане .Всички негови магистрали и евросредства пълнят само неговия джоб и с тях купува изборите и властта в България .Интересно защо спи Елена Йончева за корупцията на ГЕРБ

 5. 2019.11.18 | 16:09

  Тоя не е воден от интереса на България. Целта му е да злепоставя ГЕРБ. Съзнава, че злепоставя България, но не му пука! ДееБъ са най големите антибългари!

  1. 2019.11.18 | 16:14

   Да, тия искат да се спрат евросредствата за България. Озлобени са от българските успехи и искат да забавят развитието ни. Действат съвместно с БСП за компрометирането на България.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет