Протест с искане за освобождаване на заложниците в Газа блокира Тел Авив, има задържани

Getty Images
share

Няколко хиляди души излязоха на нови протести снощи в Израел с искане за освобождаване на държаните в ивицата Газа от ислямистката групировка "Хамас" заложници, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2082

Агенцията отбеляза, че някои от демонстрантите отново са поискали оставката на правителството на премиера Бенямин Нетаняху.

Министър-председателят бе обвинен, че саботира преговорите с "Хамас", осъществявани с международно посредничество. Споразумение може да "върне вкъщи заложниците още утре", заяви за ДПА майка на млад израелец, който е държан от "Хамас" в Газа.

Стотици протестиращи в Тел Авив блокираха движението по някои от главните пътни артерии в града, като най-малко седем демонстранти са били арестувани, съобщава ДПА.

Бойци на радикалната палестинска групировка "Хамас" осъществиха изненадващо нападение срещу израелска територия на 7 октомври миналата година.

Според израелски данни ислямистите са убили 1200 души, повече от които цивилни, и са отвели в плен в ивицата Газа около 250 души. По време на сключеното примирие част от заложниците бяха освободени. По информация на Израел в Газа са останали 136 души в плен на "Хамас", като за 30 се предполага, че са мъртви.

44 палестинци, сред които и деца, бяха убити при израелски удари в Рафах

По данни на палестинското здравно министерство на контролираната от "Хамас" ивица убитите от израелските удари палестинци вече надхвърлят 28 хиляди.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2082

Водещи новини

Още новини