От какво е болен Ким Чен-ун?

Getty (архив)
share

Лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун е имал сериозни здравословни проблеми.

Според лекари водачът на Северна Корея е бил заплашен от инфаркт. Медиците, цитирани от лента.ру, са припомнили, че дядото на Ким Чен-ун и основател на азиатската комунистическа държава Ким Ир-сен (живял 1912 – 1994 г.) е починал от сърдечен удар. Инфаркт е станал причина и за смъртта на бащата на сегашния ръководител на страната Ким Чен-ир през 2011 г.

Кой ще наследи Ким Чен-ун при евентуална негова смърт?

"Наследствена обремененост не е единствената заплаха за третия управник на КНДР. Ким Чен-ун е с наднормено тегло. При ръст от 170 сантиметра той тежи 135 килограма. При такъв ръст максимално допустимите килограми не би трябвало да са над 80", са пояснили медиците.

"Към рисковите фактори, застрашаващи здравето лидера на Северна Корея, трябва да се добавят и неговата любов към алкохола и скъпите пури. Ако към това се добави и калоричната храна, много е вероятно той да има повишен холесторол и проблеми със сърдечносъдовата система. Всичко това ни дава основание да смятаме, че Ким Чен-ун, въпреки 37-те си години, има сериозни здравословни проблеми", са посочили още специалистите.  

Ким Чен-ун не може да ходи?

Последната публична изява на Ким Чен-ун е била на 11 април и изчезването му е породило редица спекулации. Предположенията са варирали от спешна хирургическа намеса до кончина. Американският проект за мониторинг на Северна Корея North 38 вчера разпространи предположението, че водачът на азиатската държава е бил жив. Според сайта сателитни снимки са регистрирали движение край резиденцията на Ким-чен ун в курорта Вонсан и това е било опровержение на слуховете за смъртта на политика.

Ким Чен Ун е жив

Водещи новини

Още новини