Кой ще наследи Ким Чен-ун при евентуална негова смърт?

  • 27 април 2020 17:21

  • 4287
  • 5
Кой ще наследи Ким Чен-ун при евентуална негова смърт?
© Gettyimages (архив)

В момента Китай и Южна Корея разполагат с най-богата информация за състоянието на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Никой не го е виждал от 11 април, когато той пропусна две много важни събития. Първото беше на 15 април, когато Северна Корея отбелязва рождението на неговия дядо, който се празнува като Деня на Слънцето. Другият повод бе 25 април, когато се отбелязва годишнина от учредяването на Севернокорейската народна армия. Това заяви в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия международният анализатор и бивш заместник-външен министър Милен Керемедчиев във връзка с породените слухове за здравословното състояние на лидера на Северна Корея Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,.

,,Именно второто събитие навежда на мисълта, че нещо се е случил с Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, защото такива сигнали не би дал на своите сънародници. От друга страна през 2014 г. той изчезна за около шест седмици, след което се завърна с леко накуцване, което бе предпоставка, че може би е претърпял някаква операция. Но като цяло медийният чадър в Северна Корея е толкова сериозен, че новините се тиражират по строго определен начин'', допълни международният експерт.

,,Никой не желае Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, мъртъв, дори най-големите му врагове. Защото в рамките на неговото управление се стигна до опити за успокояване на ситуацията и срещи с президента Доналд Тръмп и разговори с южнокорейския президент, т.е. определено има затопляне на отношенията и никой не иска това да се провали'', обясни още Керемедчиев.

Сестрата на Ким Чен-ун показа, че не е по-различна от брат си

На въпрос кой би могъл да наследи властта в Северна Корея бившият зам.-външен министър допусна, че това най-вероятно ще бъде сестрата на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,.

Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, в компанията на своята сестра Ким Йо-чен (Getty Images, архив)

,,Неговата сестра Ким Йо-чен върви по същия път. Тя в момента е на около 30 години и беше бутната доста напред в разговорите между Ким и Тръмп. Тя влезе по партиен път в йерархията. Но каквото и да си говорим, трябва да знаем, че севернакорейският режим никога няма да остави вакуум, тъй като всичко се планира. Сестра му е правилният избор, независимо дали ще стане сега или след 30 години. Самата тя предпочита по-твърда външна политика на Северна Корея, докато нейният брат е по-склонен на компромиси. Тя е много амбициозна млада жена и в момента се кове нейното бъдеще'', коментира в заключение Милен Керемедчиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
4287 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кореец

2020.04.27 | 20:33

5
Тази жена от династията на КИМ ИРАН СЕН е далеч по-жестока от брат си но??? Има едно но..диктаторските жълти държави не търпят диктаторки или жени начело на режима, А ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ СЛЕД ДЪЛГО ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНА ОТ ГЕНЕРАЛИТЕ И ВИСШИЯ ПАРТИЕН КЛИР и нищо няма да може да предприеме, защото вероятно ще я обвинят в “ държавна измяна”!!!
Ми кой Нинова

2020.04.27 | 19:06

4
Корнелия Нинова -вирус
хахаха

2020.04.27 | 18:17

3
Американците масово се тровят с дезинфектанти, Тръмп се обиди
то се знае

2020.04.27 | 18:03

2
или ТИКВАТА КРАДЛИВА или ЦЕЦУ-ОЛИГОФРЕНА-МАСОНА ОТ СЕРЕУТО.
как кой

2020.04.27 | 17:55

1
как кой, чичо скруч

Добави коментар

Водещи новини