Нова чистка в КНДР?

  • 15 май 2020 11:28

  • 6258
  • 3
Нова чистка в КНДР?
© Getty (архив)

За предполагаема нова чистка в Корейската народнодемократическа република (КНДР) съобщи лайф.ру.

Според базираната в Москва медия Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е освободил от длъжност началника на военното разузнаване Джанг Кил Сонг. "Службата е смятана за една от опорите на властта в Пхенян. Западни експерти нееднократно са обвинявали разузнаването на азиатската комунистическата държава в операции по ликвидирането на политически емигранти. Освен това службата вероятно е отговорна за потопяване на  южнокорейски военен кораб, станало в Тихия океан преди десетина години", посочи още информационната агенция.

Според наличните данни с поста си се е разделил и началникът на службата за лична охраната на лидера на Северна Корея - Юн Джон Ринг.

Това е била втората чистка за около месец в КНДР. Както вече писахме, на 13 април се появи информация, че Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е извършил кадрови промени в правителството.

 

Чистка в КНДР?

Малко по-късно водачът на азиатската комунистическа държава бе изчезнал за около две седмици. Неговото отсъствие от обществени прояви е породило редица спекулации – от тежко заболяване до кончина.

Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се появил на 1 май. Тогава той е открил завод.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6258 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.05.16 | 15:00

3
S otli4en balgarski esik savarshvaha vsjakakvi spetzialnosti s otli4en uspeh
gost

2020.05.15 | 14:05

2
Комунистически номера. Срамувам се, че половината му елит е завършил в родната ми държава висше образование, най-вероятно военно. Тези хора очевидно никъде другаде в света не могат да завършат, само тука. Интересно е да се види какво са завършили, с какъв успех, дали изобщо владеят български и на какво ниво. Така и не изчистиха дъртите комунисти от управлението на всичко в тази държава!
мииии

2020.05.15 | 12:37

1
тоя нали се беше гътнал бе!!!!

Добави коментар

Водещи новини