Двама убити при протести в Египет

share

Най-малко двама студенти са били убити при протести в северната част на Египет при сблъсъци между полицията и поддръжници на отстранения президент ислмямист Мохамед Морси, предадоха световните информационни агенции.

Един от тях е загинал от огнестрелна рана в главата. Полицията твърди, че е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне събралите се, пише news.bg.

От свалянето на Морси от власт през лятото от армията неговата партия "Мюсюлмански братя" отказа да участва в управлението и организира протестни акции срещу новата власт.

В края на декември бе една от последните им изяви.
Поддръжници на обявената в Египет за терористична организация „Мюсюлмански братя" подпалиха две университетски сгради в Кайро.

Студенти набиха полицейски служители в един от университетите, докато палели огън в бизнес факултета на сградата, за да попречат на нормалните занятия на студентите. За пожар е съобщено и в аграрния факултет.

Вследствие на сблъсъка загинал един човек.

В университета е намерена и самоделна бомба, която по-късно е била обезвредена. Още едно таквоа взривно устройство е намерено в автобус на обществения транспорт в столичния район Гелиополис.

"Мюсюлмански братя" бяха декларирани като терористична организация и последваха самоубийствени атентати.

По нареждане на египетската генерална прокуратура вътрешното министерство задържа седем членове на асоциацията „Мюсюлмански братя".

Водещи новини

Още новини