Продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу COVID-19 в област Ямбол

  • 09 октомври 2024 14:59

  • 163
  • 1
Продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу COVID-19 в област Ямбол
© Gettyimages

Продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу COVID-19 в област Ямбол. От средата на септември до момента са се имунизирали близо 400 души, отчетоха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33054

В имунизационния кабинет в РЗИ – Ямбол вече е налична и противогрипна ваксина.

„Имунизирали сме и потребителите в един дом за възрастни хора в село Болярско, предстои да бъдат обхванати и други социални заведения в региона“, каза директорът на РЗИ – Ямбол д-р Радостина Калчева, цитирана от БТА.

"Има коктейл от инфекции": COVID-19 води класацията. Ето какви са симптомите

Желаещите да ваксинират срещу сезонния грип могат да го направят в имунизациоония кабинет на РЗИ срещу заплащане. Безплатните противогрипни ваксини, от които могат да се възползват 20 процента от хората над 65-годишна възраст в страната, все още не са налични в аптеките и при личните лекари в региона, посочи тя.

По думите ѝ се очаква до една – две седмици в Ямболска област да бъдат доставени ваксините срещу сезонния грипен вирус. За пет процента от хората над 65-годишна възраст по националната програма за профилактика е осигурена и безплатна ваксина срещу пневмококи, които са най-честите причинители на пневмонии.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
163 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.09 | 17:07

1
axaxaxaxa

Добави коментар

Водещи новини