Къде са най-популярните шоколатиери в Европа

интернет
share

В миналото шоколадът се е свързвал с южноамериканските култури на ацтеките и маите.

Днес обаче най-красивите и вкусни шоколадови изкушения се правят в Европа. Точно заради това в европейският ден на шоколада събираме на едно място топ шоколадовите дестинации на Стария континент.

Цюрих. Швейцарският шоколад е известен със своите качества, което обяснява и факта защо населението в страната консумира вкусното изкушение повече от всяка друга нация в света. Най-популярната швейцарска марка шоколад е Lindt & Sprungli AG. Тяхната фабрика в Килхберг е истинска туристическа атракция.

Брюксел. Белгийските шоколатиери въвеждат иновативни техники в производството още преди два века, които издигат шоколада до нови висоти. Най-известни с шоколадовите си магазини в страната са Брюксел, Брюж и Антверпен. Едно от задължителните изкушения за туристите е трюфелът.

Лондон. Шоколадовото общество в Англия е рай за пуристите. Victoria произвежда едни от най-добрите ръчно изработени шоколадови бонбони в Лондон, докато Harrolds впечатляват с богатия ти шоколадов асортимент. Сред другите знаменити шоколатиери в града са Harry London Chocolates и L'Artisan du Chocolat.

Париж. Френската столица като притегателен център за талантливи кулинари има какво да покаже, когато става дума за шоколад. Най-популярният шоколатиер е Christian Constant, който печели Гран При за шоколад в Европа през 2001 г. и днес магазинът му с превъзходни шоколадови изделия се намира в непосредствена близост до най-добрите хотели в Париж.

Кьолн. Imhoff Chocolate Museum е една от популярните туристически атракции на града. В музея посетителите могат да се запознаят с многовековната история на шоколада, модерните техники за производство, както и да видят отблизо 3-метров шоколадов фонтан.

Водещи новини

Още новини