Коя е най-вредната храна по време на изолацията?

Pixabay
share

По време на изолацията заради коронавирусната пандемия хората по-често поръчват готови ястия за вкъщи. Има ли обаче храна, която не е препоръчително да се консумира твърде често? Отговор на този въпрос дава руска гастроентероложка и диетоложка, цитирана от "РИА Новости".

Специалистката Нурия Дианова отбеляза, че когато се поръчват готови за консумация ястия, е по-добре да се избира средиземноморска кухня с много зеленчуци и морски дарове, предава БТА.

Диетолог: Наднорменото тегло също е рисков фактор за коронавируса

Високите нива на фибри са полезни за организма, припомня тя.

Хората обаче не трябва да поръчват често пица или бърза храна. Тези ястия при заседнал начин на живот могат да доведат до сериозни проблеми с теглото. Освен това, комбинацията от висококалорични храни и алкохол е пряк път към нарушения в работата на панкреаса, предупреждава Дианова.

Водещи новини

Още новини