Завърши изолацията на екипажа на МКС в руския сегмент на станцията

Членовете на екипажа на Международната космическа станция /МКС/ завършиха изолацията си в руския сегмент за търсене на изтичане на въздух, съобщи Роскосмос, цитиран от ТАСС.

"Екипажът на 64-а експедиция на МКС приключи операцията по отваряне на люковете и пристъпи към редовна работа във всички сегменти на станцията", се казва в съобщението.

От руското космическо ведомство уточниха, че данните за атмосферното налягане в МКС са били предадени на специалистите на Земята.

МКС направи маневри, за да избегне отломки от стара японска ракета

Групата за управление на полети на МКС анализира постъпилата информация, за да определи степента и възможното местонахождение на изтичането на въздуха и неговия обем. Контролът на налягането в американския сегмент е протекъл при изключена служебна апаратура и апаратурата за полезен товар. Възможно е течът да възниква при включването на тези прибори, предава БТА.

По време на изолацията си в руския сегмент космонавтите Анатолий Иванишин, Иван Вагнер и американският астронавт Крис Касиди са имали достъп до модулите "Заря", "Звезда", "Поиск", до товарния кораб "Прогрес МС" и до пилотирания "Союз МС".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет