Станете част от първия в България Балкански фестивал на ракията

share

Ракията е причина за гордост и любима напитка на хиляди българи. Тя е част от културата и наследството в България и съседните балкански държави. На фестивала ще бъдат изложени и традиционните напитки от Гърция, Македония, Турция и Сърбия. В рамките на фестивала посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати, както и да закупят на производствени цени редки и специални, отлежали ракии. Посетителите ще могат да се запознаят с марки ракии, представени единствено и специално за събитието, както и с лимитирани и бутикови серии от традиционната напитка.

За забавлението ще се погрижат музикантите от Берковска духова музика, Таня Митева от ансамбъл „Филип Кутев” и неповторимият Димитър Туджаров – Шкумбата. Вечер след 17:00 часа гостите на изложението ще имат възможността да станат свидетели на уникално барман шоу, в което ще бъдат показани коктейли с традиционната напитка. В специално обособена „Мезе зона” ще могат да бъдат опитани най-добрите комбинации на храна с различните високоалкохолни напитки. Шеф-готвачът Сидония Радева ще представи ястия, приготвени с ракия, както и възможности за представяне на напитката с други храни.

Балканският фестивал на ракията ще стартира официално на 24 октомври от 12 часа в НДК и обещава да е едно неповторимо преживяване за всички гости. Фестивалът ще продължи само три дни – до 26.10.2013. Не го изпускайте! Сега петима любители на традиционната напитка имат възможност да спечелят по сет с ракии и 2 паса за уникалния фестивал. Трябва само да дадете отговори на въпросите, а след това да изпратите отговорите си на E-mail: expoteam@expoteam.org Чрез томбола ще бъдат изтеглени петима печеливши, сред всички участвали в играта. Тегленето ще се проведе на 22.10.2013 в 12:00 часа.

ВЪПРОСИ:

1. От какво се прави гюловата ракия?
2. За кой път се провежда Балкански фестивал на ракията през 2013г?
3. Кое е най-важното качество на ракията за Вас – цвят, мирис, мекота, алкохолно съдържание, отлежала ли е?
4. На коя дата ще бъде открит Балкански фестивал на ракията?
5. От какво се прави любимата Ви ракия?

Задължителни условия за участие:

Трябва да отговорите на всичките въпроси в E-mail, който да изпратите на: expoteam@expoteam.org до 11:00 часа на 22.10.2013
Трябва да посочите в заглавието на мейла името на сайта hotnews.bg, в съдържанието на E-mail-a: телефон за връзка и две имена.
Всички писма от един и същи E-mail адрес се броят за една регистрация.
Сред всички, спазили условията, ще бъде изтеглена томбола на случаен принцип на 22.10.2013.

Победителите ще бъдат известени, чрез E-mail.
За да получите своите награди е нужно да имате навършени 18 години.
Наградата можете да вземете на 24.10.2013г. пред входа на НДК, в първия ден от провеждането на фестивала, между 9:00 и 10:00 часа, от представител на организаторите.

Водещи новини

Още новини