Увеличиха гаранцията на съпругата на Васил Божков до 1 млн. лева

Булфото, архив
share

Апелативният спецсъд увеличи гаранцията Елена Динева, съпруга на укриващия се в Дубай Васил Божков. Първоначално гаранцията бе определена на 750 000 лв, а днес съдъят я вдигна на 1 млн. лв., предаде репортер на Novini.bg

Още в началото обаче стана ясно, че обвиняемата за участие в Организирана престъпна група (ОПГ) няма възможността да плати толкова висока гаранция. Това бе потвърдено и от нейните адвокати.

Динева ще остане в ареста още 20 дни в ареста до края на октомври, когато изтича 8-месечният срок на задържана. След това мярката й трябва да бъде променена.

Инсулт покоси близък до Божков човек

От Специализирана прокуратурата поискаха гаранция от един милион и петстотин хиляди лева и смятат, че има реална опасност да извърши друго престъпление. Бе изтъкнато, че Динева има и скъпа къща в Париж, т.е., че има доходи да си плати гаранцията.

Днес стана ясно още, че обиските в дома на Динева продължават. Прави се и опис на иззетите вещи, а обвиняемата присъства на място при извършване на процесуалните действия.

Междувременно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева изнесе подробности за иззетите анкити от офиса на Васил Божков на ул. "Московска". Както е известно самият той се укрива в Дубай от месеци, докато у нас има повдигнати редица обвинения. 

Прокуратурата с последни данни за иззетите от офиса на Божков антики

 

Водещи новини

Още новини