Прокуратурата с последни данни за иззетите от офиса на Божков антики

Преди пет дни приключи претърсването на Нове Интернал, където е музеят на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Всички тези действия са в рамките на делото срещу ръководената от бизнесмена организирана престъпна група, извършвала различни престъпления. Претърсването в офисите на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от започна в края на януари тази година с разрешение на Специализирания наказателен съд. Намерените предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, са 6778 броя. Всички действия от разследването, свързани с изземването на вещите, бяха извършени при стриктно спазване на процесуалните правила и на всички международни стандарти за съхранение, опаковане и транспортиране. Вещите са предадени за съхранение и опазване на Министерството на културата, Националния исторически музей и Националната художествена галерия. За тяхната охрана се грижат квалифицирани служители на МВР, които използват целият наличен технически потенциал за това.

Това обяви на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Сийка Милева във връзка с действията по разследването и изземването на предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, от офиса на избягалия в Дубай и притежател на 19 обвинения Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

"Регистрираните от обвиняемия Божков предмети, като колекция, са 212. Останалите 6566 предмета се явяват незаконно придобити, като най-вероятно това е ставало от иманяри и са изкопани на българска територия. Прокуратурата ще се допита до международни експерти за колекцията от артефакти и оценката й. За нас оценката на всички 212 предмета е била умишлено занижена. Ще се установи и произхода на всеки един от предметите. Ако се съберат достатъчно доказателства в тази насока, ще бъдат предприети съответните законови процедури по обявяването на колекцията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от за  публична държавна собственост", каза още Милева.

6 566 станаха иззетите от офиса на Васил Божков предмети с културна стойност

"В хода на претърсването на офиса на Божков беше установено, че по-голяма част от предметите се съхраняват в нарушение на всякакви международни стандарти. Предмети бяха откривани в кутии, кашони, найлонови пликове, в насипно състояние. Върху опаковките на голяма част от предметите бяха намерени бележки с изписан ръкописен текст, които обозначаваха различни географски области и населени места от територията на България", разкри още говорителят на главния прокурор. 
 

Коментари

 1. 2020.10.06 | 16:30
  Мунчо не беше ли и той в тази ОПГ?
 2. 2020.10.06 | 16:03
  Бих й се изпразнил на лицето
 3. 2020.10.06 | 13:26
  и сега какво?? къде ще потънат тия съкровища????
  1. 2020.10.06 | 15:13
   Родшилд и Рокфелер ще си ги вземат по един или друг начин.
 4. 2020.10.06 | 14:02
  От властта, това се вижда и с просто око
 5. 2020.10.06 | 13:19
  ПОКАЖЕТЕ РИТОНА КРАДЦИ!!!!
 6. 2020.10.06 | 13:17
  Сричаща пача
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет