Гледат делата срещу Елена Динева и Васил Божков

  • 27 февруари 2020 06:43

  • 4596
  • 0
© Novini.bg

Жената на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от – Елена Динева се изправя за втори път пред съда. 

Тя обжалва рекордната гаранция от 1 милион и 500 хиляди лева, наложена от първата инстация за свободата ѝ.

Жената на Божков на свобода срещу 1,5 млн. лева гаранция

Динева е обвинена за участие в престъпната група.

На влизане в съдебна зала Динева заяви пред журналисти, че очаква всичко от съда.

Същият състав ще гледа и искането на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и съдружника му Георги Попов срещу прокурорското постановление за задържането им за 72 часа. Двамата са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти двамата да бъдат екстрадирани в България. Задържането за 72 часа е заради обвинението на Божков за ръководство на организирана група, извършвала от 2014 до 2020 г. престъпления от различен характер, а на Попов – за членство в групата - чл.67 ал. 7 от НК, както и по чл.321 ал.3 т.1 вр. ал.1 от НК. Обвиненията на Божков и Попов обаче са задочни, защото при повдигането им миналия месец бяха напуснали територията на страната. Връщането им у нас е в ръцете на местните власти от ОАЕ. В случай, че искането за екстрадиция бъде уважено, при пристигането си у нас те трябва да бъдат отведени в следствения арест и до 72 часа изправени пред Специализирания наказателен съд. Именно това искат да избегнат двамата, защото ако прокурорското постановление бъде отменено и ако те се върнат в страната, ще бъдат разследвани, но свободни.

Припомняме, че на 30 януари тази година Динева бе арестувана при акция на силите на реда. Тогава тя беше задържана за помагачество в престъпната група, ръководена от хазартния бос.

Голяма група хора влязоха в апартамента на Васил Божков

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Съдът потвърди паричната гаранция от 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров

От Прокуратурата разпространиха информация, че продължават да се извършват претърсвания и изземвания в дома на Божков на ул. "Московска" № 43 в гр. София.

Изнасят експонати от колекцията на Васил Божков

Последвайте канала на

Novini.bg
4596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини