Прокуратурата иска 1,5 милиона лева гаранция за Елена Динева

Апелативният специализиран съд решава днес дали жената на бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от - Елена Динева, остава на свобода. Определената й  парична гаранция от 750 000 лв.

А решението на Апелативния спецсъд днес ще е окончателно.

Гледането на мярката започна към 11. 30 ч. От специализирана прокуратура поискаха Динева да остане в ареста или да й бъде наложена по-висока сума за гаранция, предаде репортер на Novini.bg. Обвинението счита, че има реална опасност да извърши друго престъпление.

Защитата на Динева обаче опонира, че наложената гаранция е твърде висока и обвиняемата няма откъде да събера тази сума. Адвокатите й бяха категорична, че няма и нови доказателства срещу клиентката им.

Адвокатът на Елена Динева

От Специализирана прокуратурата поискаха гаранция от един милион и петстотин хиляди лева и смятат, че има реална опасност да извърши друго престъпление.

Инсулт покоси близък до Божков човек

Динева е обвинена за това, че с Божков и други лица са били в организирана престъпна група, която е извършвала редица престъпления - незаконна търговия с културни ценности, укриване на данъци, финансови престъпления и др. 

В своя защита Елена Динева коментира, че обиските в дома й продължават, а над 3000 държавни служители са били там. Пари не са били намервани, но са изземвани картини и скулптури. Експертиза обаче не се прави, а продължава описването на вещите. Динева подчерта, че оказва пълно съдействие на разследващите. И настоя, че исканата гаранция е непосилна за нея. 

Адвокатът на Елена Динева - Людмил Рангелов, уточни пред медиите, че обвинението е за участие в ОПГ за престъпление по служба, пране на пари, придобиване и отчуждаване на културни ценности и изнудване. Той коментира, че ако размерът на гаранцията остане в този си размер, неговата клиентка няма да я плати. 

"Никакъв разумен довод няма тя да остане в ареста и да се определи такъв размер на гаранцията", коментира той.

Адвокатът каза, че Елена Динева е съпруга на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и по тази линия се действа срещу нея. 

Важна подробност е, че в края на октомври изтича 8-месечният срок, в който Динева може да остане в ареста. След това мярката й за неотклонение трябва да бъде променена от прокуратурата.

В края на януари бизнесменът Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от напусна София и отиде в Дубай, където се открива и до днес, въпреки че първоначално твърдеше, че просто е в чужбина по работа. Срещу него има 18 обвинения.

Коментари

 1. 2020.10.06 | 13:28
  Васил Божков да и прати пари, нали му е жена какво се ослушва!
 2. 2020.10.06 | 13:13
  Черепа да и прати
 3. 2020.10.06 | 13:02
  Побликувайте банкова сметка че да и съберем сумата,от утре пенсионерите ще имат пари
 4. 2020.10.06 | 11:05
  Поредната скъпо платена К.У.Р.В.А
 5. 2020.10.06 | 10:10
  Горката, няма кой да я чyка в ареста. Не е лесно да стоиш без сeкс
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет