С плакати "Кой?" "Протестна мрежа" прекъсна изказване на Цацаров за съдебната ре

Булфото
share

Активисти на "Протестна мрежа" посрещнаха с плакати "Кой?" изказването на главния прокурор Сотир Цацаров на форум за съдебната реформа. Той е организиран от Асоциацията на прокурорите и на него присъстват правосъдният министър Христо Иванов и бившият служебен премиер Георги Близнашки. По-късно четиримата протестиращи напуснаха демонстративно залата при изказването на Близнашки.

Преди началото на дебатите бившият служебен премиер за пореден път разкритикува предлаганите съдебни промени, особено в Конституцията, които, според него, заплашват правовия ред.
 

Трябва да се насърчава ефективната автономия и засилването на независимостта на прокуратурата. Наказателното преследване трябва да се води твърдо, но справедливо, заяви по време на форума главният прокурор. Сотир Цацаров заяви пред представителите на Асоциацията на прокурорите, че мнението на работещите в съдебната система не само трябва да се чуе ясно, но и да се зачете. „Нужно е ясно и обективно да се посочи и доброто, и лошото. И тази позиция ще бъде съвсем високо и ясно казана на глас”, каза още Цацаров.
 

Водещи новини

Още новини