Цацаров: Отделни политически индивиди си правят реклама със съдебната реформа

  • 05 юли 2015 18:48

  • 1751
  • 4
Цацаров: Отделни политически индивиди си правят реклама със съдебната реформа
© Булфото

Колкото столове в заседателната зала, толкова и идеи за съдебна реформа има. Това каза пред Канал 3 главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Той заяви, че решението е в ръцете на народните представители, а всички останали могат да изразяват мнение и дискутират: "Някои политически партии и отделни политически индивиди експлоатират темата за съдебна реформа, продължава да смята главният прокурор. По думите му - правят го заради собствената си популярност и само и само за микрофоните."

Попитан дали има предвид Бойко Борисов, Цацаров отрече. "Всъщност част от тези, които използват за реклама съдебната реформа през ден гостуват в сутрешни блокове и политически предавания в ефира. Те са компетентни по всички въпроси, разбира се, най-компетентни са по въпросите за съдбата на прокуратурата, на съдебната реформа, пък ако щете и на главния прокурор", разкри наблюденията си той.

На въпрос дали вярва, че има апетити за поста главен прокурор, което осмисля атаките към него, Цацаров отвърна: "Защо да няма? Важното е да стане нещо добро за съдебната власт. Ако надделее разум, а не политическата конюнктура, ще стане нещо добро. В общ план са сгрешени приоритетите. Бяха нужни изменения на процесуалния кодекс, много закони, свързани и с противодействието на тероризма - това обаче не се случва."

За момента стигането до единно становище ми се струва невъзможно. Чуха се много рационални приказки, чу се, че и тайното гласуване е атавизъм. Колкото хора - толкова и мнения. Никой не може да бъде критикуван за това, че има мнение. Хубаво е, когато това мнение е негово, лошо е, ако мнението е продиктувано от политическата конюнктура. Който не е с нас, е против нас не е логиката дори на ранния Ленин, това е логиката на късния Ленин. С логиката на зрелия Ленин реформи не се правят, коментира Цацаров.

Най-късно до началото на есента трябва да започне писане, в буквалния смисъл, на разумни и рационални изменения в Наказателния процесуален кодекс, Гражданския процесуален кодекс и Административно процесуалния кодекс. Нека конституционната дискусия си върви, нека стига до някакви решения, но аз имах възможност да заявя, че логиката - първо Конституцията, после Закона за съдебната власт, после други приоритети - тази логика композира един влак на промените, чийто последен вагон е някъде в далечното светло бъдеще. Така не се прави, заяви главният прокурор.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в коментира и очакванията си за доклада на ЕК: "Докладът на Европейската комисия се чака като повод за политически знамения, а той би трябвало да бъде коректив. Всеки ще го чете както му е удобно. Докладът трябва да се чете прагматично. В досегашните два доклада не съм чел злостни коментари за институцията, която към момента оглавявам."

По думите на главния прокурор разумът и прагматизъмът трябва да водещи в съдебната реформа. Няма значение кой представител и на коя власт. Ако всички имат разум, прагматизъм и могат да си сложат ръка на сърцето и да кажат, че не го правят, за да сменят едни, за да постигнат своите цели, за да вдигнат високо знамето на реформата, защото без те да се помръднат, това ще им донесе повечко гласове на местните избори. Е, тогава страната ще спечели, посочи Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Той каза, че в прокуратурата е изпратен доклад от министерството на енергетиката за състоянието на ВЕИ-централите и други данни. Нека да попитам и министъра на енергетиката, в правомощията на Прокуратурата ли е да преценява дали ВЕИ-дружествата, ВЕИ-търговците, действат в съответствие със закона, формират цените и стойността на енергията, или е в правомощията на нейното министерство и една агенция, която всички някак пропускат - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Комисията за борба с конфликт на интереси също трябва да бъде по-дейна в установяване на нередности, уточни Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1751 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
да ви пикам на риформата

2015.07.06 | 22:49

4
То една рИформа.
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.07.06 | 22:49

3
EI CACA -TI SI PEDERAST TLUST=KURVA
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.07.06 | 22:49

2
EI CACA -TI SI PEDERAST TLUST=KURVA
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.07.06 | 22:49

1
EI CACA -TI SI PEDERAST TLUST=KURVA

Добави коментар

Водещи новини