Антоанета Цонева: За първи път Разград има възможност да реализира инфраструктурни проекти за 50 млн. лв.

  • 08 май 2024 18:21

  • 613
  • 5
Антоанета Цонева: За първи път Разград има възможност да реализира инфраструктурни проекти за 50 млн. лв.
© ПП - ДБ

Благодарение на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за първи път българските общини получават рекордно финансиране за инфраструктура през Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Това заяви разградският депутат от обединението Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в на пресконференция преди началото на кампанията за предсрочни парламентарни избори.

“За първи път Разград има възможност да реализира инфраструктурни проекти за 50 милиона лева. Това вече не зависи само от благоволението на някой политик, а изцяло от готовността на всяка една община. В момента налични в страната са поне 1200 проекта. За цялата година това са около 2,5 милиарда лева. Всяка една местна общност, в зависимост от своите нужди и капацитета на местната администрация, ще може да получи и да вложи тези средства в улици, водоснабдяване, осветление, детски градини, читалища и цялостно подобряване на инфраструктурата”, подчерта Цонева, която е водач на листата на ПП-ДБ в Разград за втори парламентарни избори.

Народният представител в 45-ия, 46-ия, 47-ия и 49-ия парламент добави, че цялата разградска област и седемте общини напредват значително с усвояването на финансирането. Тя уточни, че за първи път от близо две десетилетия общините ще могат да изграждат своите проекти през пролетта и лятото, а не да се чудят какво да правят с отпуснати в края на годината средства. 

“При предишното управление в Северния централен регион са вложени едва 32 милиона лева. В момента само за сключените споразумения средствата са 243 милиона лева, а на практика са много повече. За първи път беше доказано, че пари има и че точно това, което местните считат за важно, ще бъде подкрепено, без да търпи някакви корекции или да бъде изменено”, каза още Цонева. 

Антоанета Цонева: Притеснително е, че ЦИК разпредели над 80% от председателите на районните избирателни комисии към ГЕРБ и ДПС

По време на краткия мандат на 49-ото Народно събрание с активното съдействие на Цонева като депутат музикалният дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ получи дългоочакваната подкрепа в Министерството на културата, за да може да се извърши обновяването на сградата в размер на около 170 хиляди лева. 

“Освен това в резултат на консултациите, които организирахме в Министерството на финансите и заинтересованите страни, асоциации на музеи, галерии и читалища, беше направена промяна в държавния бюджет, която практически размести с 23 милиона лева средствата за възнаграждения. На практика всеки един в момента служител в тези структури - музеи, галерии и читалища има по-висок стандарт на формиране на своето възнаграждение в резултат на това усилие”, каза тя.

Тя изтъкна и някои постижение на ПП-ДБ в социалната сфера, които имат пряко отражение в цялата страна.

“Всички учебници до 12-ти клас за първи път са безплатни. Всички деца до 14 години пътуват безплатно в обществения транспорт. Всяко едно дете, което има заболяване - диабет 1 има сензор, това е за първи път. Това са 4000 деца, 4000 семейства, които за първи път безплатно получават. Това удължава животът им с по средно 10 години. Това е много важно. За мен лично това е много важна мярка”, коментира тя. 

“Оказа се, че има пари за всичко, но те не отиват на правилните места. Същото се отнася и за лекарствата за високо кръвно, аритмия и сърдечносъдови заболявания. Около 50 лекарства станаха напълно безплатни, останалите около 300, реимбурсирането им е с по-висок процент”, добави тя, цитирана от пресцентъра на обединението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
613 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 06:31

5
❤️ Г­о­р­е­­­щ­­и­ ­м­­о­­­м­­­и­ч­­­е­т­­­а­ ­­в­­­и­­­ ­­о­­ч­а­­к­­­в­а­­­т ­-­ X­­1­­8­­.­F­U­­N
Баба Цона

2024.05.08 | 22:30

4
Бабо Цонке - аре да се изкъпеш и да се срешеш поне веднъж ма, че си заприличала на клошарка - рошава смръдла.
ТАШКО ТАШКОВ

2024.05.08 | 22:06

3
Грозотиьооооо

2024.05.08 | 19:39

2
Узкуфелаъа лизбийка какво се обажда
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.08 | 19:15

1
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.

Добави коментар

Водещи новини