Проливен дъжд удави Плевен, падна градушка като лешник

  • 08 май 2024 21:22

  • 20921
  • 1
Проливен дъжд удави Плевен, падна градушка като лешник
© Bulphoto

Мощна гръмотевична буря, придружена от обилен дъжд се разрази над Плевен тази вечер. В социалните мрежи споделят клипчета с наводнени улици.

Само за минути небето почерня и се изсипа проливен дъжд, твърдят хората в града.

От кадри, споделени в страницата за метеорологични прогнози – Meteo Bulgaria, става ясно, че заради обилните валежи улиците са се превърнали в реки.

Бурята е била придружена от силен вятър. Голяма част от града е без ток, предаде БТВ.

Силна гръмотевична буря се разрази над София, падна и градушка

Към този момент няма данни за пострадали хора, но по всяка вероятност стихията е нанесла материални щети. В някои райони на града дъждът е бил примесен с градушка. 

„В момента продължава да вали и духа силен вятър“, споделят потребители във Фейсбук.

По-рано днес мощна буря, придружена със силен дъжд, градушка, светкавици и гръмотевици връхлетя София. Стихията удари и други градове в страната, сред които Лом, Козлодуй, Асеновград, Самоков, Ботевград, Разград и други.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) още вчера издаде предупредителен жълт код за значителни валежи м почти цяла България.

Количествата на валежите се очакваше да достигнат до 20-35 литра на квадратен метър. Метеоролозите предупредиха също така, че в Западна и Централна България ще има условия и за градушки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
20921 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.08 | 21:51

1
Дъ ге

Добави коментар

Водещи новини