Делото на "Килърите" продължава на 18 юли

share

В отговор на въпроси на защитата тя заяви, че двамата са очаквали сума от посредничеството на Рачев между акционери, която щяла да осигури планираното им заминаване за чужбина, както и че Рачев е имал конфликт единствено с инвестиционна компания с управител Светослав Иванов.

Дори на плик със заплахи към убития, подписан с „Димитър Бербатов”, Рачев написал собственоръчно „Светослав Иванов” и бързо го забравил. По искане на защитата към доказателствата бяха приложени части от показанията, дадени от Манова-Рачева на 17 юли 2009 г., след което разпитът й приключи и бе дадена почивка.


След подновяване на заседанието се оказа, че адвокат Георги Стефанов е депозирал писмена молба да не се извършват процесуални действия в негово отсъствие, тъй като се е наложило той да придружи съпругата си, бременна в 7-я месец с близнаци, на контролен преглед. При започналите дебати за допустимостта на това искане адвокат Николай Беров поиска да се промени мярката за неотклонение на Петър Стоянов – Сумиста. Той е задържан десет месеца, през които здравословното му състояние се е влошило сериозно. Тъй като в ареста няма възможности за стабилизиране на здравето му, адвокат Беров призова съда, ако не промени мярката, да изпълни направлението за лечение на подсъдимия Стоянов в Специализираната болница на Софийския централен затвор. Искането на адвокат Стефанов не бе уважено и заседанието продължи с разпит на свидетеля Цончо Ненов. Той разказа за разговорите си със свидетеля Пламен Лаков, който на два пъти е споделил, че Георги Вълев и Петър Атмаджов са му предлагали 25 000 лв., за да убие адвокат Петър Лупов. Свидетелят Ненов си спомни и за случай, при който е ходил заедно с обвиняемия Атмаджов до Плевен. Целта е била да бъде убит либиец, женен за сестрата на ръководна личност в здравеопазването на Велико Търново, близка до обвиняемия Георги Вълев. Ненов не е изпълнил поръчката, но е научил, че Пламен Лаков и Петър Атмаджов са ходили до с. Рибен, където е пребит либиеца, който няколко месеца по-късно починал. Последва нова почивка, по време на която бе премерено кръвното налягане на обвиняемите Петър Стоянов и Янко Попов.

След подновяването на заседанието се оказа, че адвокат Беров, защитник на Стоянова, е напуснал залата защото не се спазва решението съдебните процедури да приключват до края на работното време. Това стори и другият защитник на Сумиста – Найден Цолов. Защитата поиска прекъсване на заседанието, а прокурор Ася Петрова възрази и предложи свидетелите, предвидени по график, но неразпитани досега да дадат показания през следващата седмица, предвидена за почивка. След кратко съвещание съдебният състав прекъсна заседанието и постанови то да продължи на 18 юли от 9.00 ч.

Водещи новини

Още новини