След сигнала на Ахмед Доган: ПП-ДБ сезира Прокуратурата за мутренските действия на Делян Пеевски

Novini.bg
share

В последните дни бяха изказани твърдения, които породиха притеснения от наша страна. Твърдения от членове и ръководството на Движението за права и свободи във връзка с това, че е оказван системен натиск върху определени хора с политически мотиви. Беше споменато и лицето Делян Пеевски, което според твърденията, е използвало тези институции за оказване на натиск. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПП-ДБ Богдан Богданов. 

“Чухме и от изказвания на председателя на Движението - г-н Чакъров, че дори един от народните представители е с проблем и в болница. Поради това, днес, ние от групата на ПП-ДБ сезирахме Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, сезирахме изпълняващия функциите на главен прокурор на България г-н Борислав Сарафов, както и Софийска градска прокуратура, за да бъде направена пълна и всеобхватна проверка на изнесената информация, за да може обществото и всички ние да разберем има ли такъв натиск, оказван ли е такъв натиск, има ли влияние в Прокуратурата, което влияние се използва изцяло за политически цели”, обяви той. 

Бойко Рашков е категоричен, че Прокуратурата е сбъркала като е взела изчаквателна позиция в продължение на няколко дни след публичното изявление на почетния председател Ахмед Доган. “Трябваше да се самосезира - така повелява нашият закон”, подчерта той. 

Рашков обясни, че дори самото забавяне в реакцията на българското обвинение поражда логичния въпрос на какво ли се дължи то. “Дали не е на това, че Прокуратурата действително е под някакъв контрол и зависимост от определени политически среди? Нашият сигнал ще даде отговор и на този въпрос”, убеден е народният представител от “Продължаваме Промяната”. 

Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски

“В изявлението на Ахмед Доган са изведени твърдения за заплахи, за рекетьорски и принудителни мутренски действия, каквито от 34 години до настоящия момент Движението не познава. Намеква се, че подобни действия са извършени от сега властимащия от парламентарната част на ДПС. Това от няколко дни трябваше да е във вниманието на Прокуратурата. От сигнала на Доган до днешен ден, включително онези от самото Движение за права и свободи, които имат интерес, мълчат”, е забелязал Рашков, от което по думите му е повече от видно, че в ситуацията има нещо смущаващо. 

Той призова Пеевски да последва собствените си думи за ново начало като освободи от опеката си онези, които остават в пленарната зала. 

Лена Бориславова уточни, че това е независимо тяхно действие, следващо традиционната линия на поведение на политическото движение, което представлява - "Продължаваме Промяната". 

Водещи новини

Още новини