Станислав Балабанов: ИТН внесе разума в 50-ия парламент

БНТ
share

Искаме, имаме желанието президентът да връчи третия мандат на нас, за да можем да отворим възможността за излизане от политическата криза под формата на експертен кабинет, заяви в предаваенто "Говори сега" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов. Той потвърди, че партията няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ - СДС, и втория на ДПС. "Има такъв народ" няма по никакъв начин да предаде 125 хил. българи, които ни подкрепиха за разлика от сглобката и унизителната ситуация, в която бяха поставени "Продължаваме промяната - Демократична България", които сега са в опозиция, посочи Балабанов.

Цялата програма за политики да бъде фиксирана със срокове за изпълнение, е идеята на "Има такъв народ" за управлението на експертния кабинет, стана ясно от думите му.

Политикът изрази съмнение президентът Румен Радев да даде третия мандат на "Продължаваме промяната - Демократична България", при положение, че той ги е нарекъл преди време "шарлатани", а при връчването на мандата в 49-ото НС е казал, че, ако Конституцията му позволяваше, не би им го дал. Тези хора са жадни за власт - "Продължаваме промяната - Демократична България", дори и да получат мандат, предполагам какви ще са им кандидатите, ще вървят към по-политическо правителство с финансов министър Асен Василев и ние не бихме участвали в такъв тип разговори, ако такова е предложението, подчерта Станислав Балабанов. До момента "Има такъв народ" винаги си е държал на думата, независимо от политическите последствия, категоричен е той.

Последните часове наблюдавам как една нова политическа формация в Народното събрание е пред разцепване, отговори Балабанов на въпрос дали е възможно правителство на ГЕРБ - СДС, ДПС и друга формация в парламента.

"Величие" може да изключи членове на парламентарната си група заради гласуване с ГЕРБ и ДПС

Оказахме се най-разумни в този парламент, един път завинаги нека да изключим определенията, поиска Балабанов във връзка с обвинения, че са "малкото ДПС", понеже са подкрепили кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на 50-ото Народно събрание. 

"Има такъв народ" внесе разума в 50-ия парламент, отпушвайки конституционните процедури, защото ако не беше станало, дори не можем да отидем на предсрочни избори, добави Станислав Балабанов.

Водещи новини

Още новини