За политическия „златен пръст“ и колко секунди трябваха на ИТН да си престъпят думата

  • 20 юни 2024 17:26

  • 2919
  • 0
За политическия „златен пръст“ и колко секунди трябваха на ИТН да си престъпят думата
© Facebook/Novini.bg

По отношение на политическия живот в България хем има много да се каже, хем почти нищо ново. Но интересно как старият репертоар някак си успяват да го освежат с нови „изпълнения“. 

Няма да е лошо да се сложи някакъв лимит на политическите „сценки“ и „етюди“, но положението изглежда малко изпуснато вече. 

Хубаво е, че има и хора отвътре, де – от „кухнята“ – които виждат нещата от най-първия ред и ни ги показват в пълния им „блясък“. Макар и да ни развалят настроените, да ни вдигат кръвното и да ни образуват киселини. 

Та ето и описанието на Елисавета Белобрадова за най-пресните случки от „политическия ни живот“:

Днес за председател на Народното събрание беше избрана Рая Назарян със златния пръст на ИТН. И всички в този театър ще ви кажат, че това е отговорно поведение. 

Съгласна съм, че е отговорно поведение да има председател на Народното събрание, но госпожа Назарян беше човекът, който в ефир и пред всички камери излъга за преговорите, в които взе участие и всячески се опита да саботира ротационния процес само преди месеци. 

Обяснението на ИТН, че гласуват "за", за да получат третия мандат е просто абсурдно. Хубаво, получават третия мандат и какво? Къде? С кого? Каква е програмата? 

Но да оставим това - Тошко Йорданов излезе и каза, че ще ИТН гласуват "за" всички кандидатури до тук. Внезапно от Величие извадиха Виктория Василева и ИТН си престъпиха думата сто и двадесет секунди след като я бяха дали от трибуната, защото имат персонални проблеми.

С други думи, престъпиха си думата, която дадоха от трибуната, защото не харесват някого. Това представляват ИТН. 

Инак, с избирането на Рая Назярян веднага се появиха ПР статии за нея по  новинарските медии:

"Варненска арменка от смятаната за най-организирана, пунктуална, праволинейна, аналитична и здраво стъпила на земята зодия "Дева" поема ръководството на 50-ия ни парламент. 38-годишната Рая Назяран е не просто красивото лице на ГЕРБ, а от месеци насам се заяви категорично и като "първа дама" на партията... "

Първо, тя е дева. Мъжът ми също е дева. 

И сега като се попитате какво общо има мъжът ми, ще обърна внимание на второто определение за госпожа Назарян. "Първа дама" на ГЕРБ. Първата дама е съпругата на съответния държавен глава. Това е възприета терминология. Не е да значи, че е първа сред дамите в ГЕРБ. 

Думите имат значение - дадената току що дума пред избирателите, думите, с които биваш позициониран на този свят.

И така започна работата на 50-ото Народно събрание. Подредено и пунктуално под строгото ръководство на "Първата дева" на ГЕРБ и със златната целувка на ИТН, които просто искат третия мандат и както Слави Трифонов е написал, на който не му харесва, че те искат третия мандат, е "шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори"

А според мен Слави Трифонов е нервен. Така мисля.

_______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2919 0

Свързани новини

Водещи новини